Apple va cere angajaților să prezinte dovada vaccinării cu un rapel pentru Covid-19

Apple va cere angajaților să prezinte dovada vaccinării cu un rapel pentru Covid-19
scris 17 ian 2022

Apple va solicita angajaților din retail și corporativi să furnizeze dovada unei vaccinări cu un rapel pentru Covid-19, potrivit unui email intern citat de site-ul The Verge, transmite Reuters.

Începând cu 24 ianuarie, angajații nevaccinați sau cei care nu au prezentat dovada vaccinării vor avea nevoie de teste Covid-19 negative pentru a intra la locurile de muncă Apple, scrie News.ro.

Tranzacție - Software Mind, cu Enterprise Investors în spate, preia Code Factory și intră pe piața din România CITEȘTE ȘI Tranzacție - Software Mind, cu Enterprise Investors în spate, preia Code Factory și intră pe piața din România

The Verge a scris că nu este clar dacă cerința de testare se aplică atât angajaților corporativi, cât și angajaților din retail.

”Din cauza eficacității în scădere a seriei primare de vaccinuri pentru Covid-19 și a apariției unor variante foarte transmisibile, cum ar fi Omicron, rapelul este o condiție pentru a fo considerați vaccinați împotriva Covid-19, pentru a vă proteja împotriva formelor de boală severă”, potrivit notei adresatyă angajaților, citată de The Verge.

Apple nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Multe companii din SUA și-au consolidat regulile referitoare la Covid-19, impun vaccinarea și amână planurile de întoarcere la birou, deoarece varianta Omicron crește infecțiile în toată țara.

Săptămâna aceasta, Meta Platforms, compania părinte a Facebook, a impus vaccinuri de rapel împotriva Covid-19 pentru toți lucrătorii care se întorc la birouri. De asemenea, a amânat redeschiderea birourilor din SUA până pe 28 martie, de la un plan anterior din 31 ianuarie.

Google, divizie a grupului Alphabet, a declarat vineri că impune temporar teste săptămânale referitoare la Covid-19 pentru persoanele care intră în birourile sale din SUA.

Un articol publicat de The Information spune că Amazon.com le-a oferit lucrătorilor săi la depozitele din SUA 40 de dolari pentru a accepta să se vacineze cu vaccinuri rapel împotriva Covid-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
covid-19
vaccinare