Apple va dezvolta senzori pentru tratarea diabetului

Apple va dezvolta senzori pentru tratarea diabetului
scris 13 apr 2017

Apple a angajat o echipă de ingineri biomedicali în cadrul unei inițiative secrete pentru dezvoltarea de senzori destinați tratării diabetului, idee promovată inițial de co-fondatorul companiei, Steve Jobs, au declarat trei surse citate de CNBC, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze, scrie News.ro.

Inginerii vor lucra la un birou din Palo Alto, California, aproape de sediul central al Apple.

Informația a apărut într-o perioadă în care linia de demarcație dintre industria parmaceutică și tehnologie dispare, companiile unindu-și forțele pentru a combate boli cronice cu ajutorul dispozitivelor high-tech care combină biologie, software și hardware, creând un nou domeniu al medicinei, numit bioelectronică.

Precomenzile pentru Galaxy S8 sunt mai mari decât cele primite pentru S7 CITEȘTE ȘI Precomenzile pentru Galaxy S8 sunt mai mari decât cele primite pentru S7

În 2016, GlaxoSmithKline și Alphabet, compania mamă a Google, au anunțat că au înființat o companie mixtă care să vândă dispozitive bioelectronice pentru combaterea bolilor prin atașarea la anumiți nervi.

Compania americană de biotehnologie Setpoint Medical și EnteroMedics au demonstrat deja primele beneficii ale bioelectronicelor în tratarea artritei reumatoide și suprimarea apeytitului persoanelor obeze.

Alte companii interesate de bioelectronică includ Medtronic, Proteus Digital Technology, Sanofi și Biogen.

viewscnt
Afla mai multe despre
diabet
apple