Facebook Messenger a ajuns la 1,2 miliarde de utilizatori

Facebook Messenger a ajuns la 1,2 miliarde de utilizatori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 apr 2017

Facebook anunță că platforma sa de comunicare, Messenger, are în acest moment 1,2 miliarde de utilizatori lunari activi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Messenger, una dintre aplicațiile de chat a celor de la Facebook, a depășit pragul de 1,2 miliarde de utilizatori lunari activi, fiind, cel puțin până la noi date despre WhatsApp, cea mai populară aplicație din această categorie.

Ultima estimare oficială în ceea ce privește utilizarea Facebook Messenger a avut loc iulie 2016, când aceasta atingea cifra rotundă de 1 miliard de utilizatori. Au fost necesare 8 luni pentru adăugarea a 200 de milioane de noi utilizatori.

BlackBerry a obținut 815 milioane dolari într-un proces de arbitraj cu Qualcomm CITEȘTE ȘI BlackBerry a obținut 815 milioane dolari într-un proces de arbitraj cu Qualcomm

Facebook Messenger a crescut de la 800 de milioane de utilizatori la 1 miliard de utilizatori activi lunari în 6 luni, ceea ce înseamnă că, dacă la 1,2 miliarde de utilizatori s-a ajung după alte 8 luni, ritmul de creștere s-a redus.

Este adevărat că ritmul de creștere nu poate fi la fel de mare atunci când un produs are foarte mulți utilizatori, însă este posibil ca și alte aspecte, precum politica agresivă de advertising și forțarea unor facilități mai puțin populare, să fi avut un rol în această încetinire a creșterii.

O facilitate nepopulară pentru o parte a utilizatorilor este Stories – funcția de conținut efemer (care este șters automat după 24 de ore) copiată de la Snapchat. Conform reprezentanților companiei, care nu au venit și cu cifre care să-i susțină, acesta ar performa foarte bine.

Facebook Messenger a ajuns la 1,2 miliarde de utilizatori

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
messenger