BlackBerry a obținut 815 milioane dolari într-un proces de arbitraj cu Qualcomm

BlackBerry a obținut 815 milioane dolari într-un proces de arbitraj cu Qualcomm
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2017

Producătorul de cipuri Qualcomm trebuie să plătească BlackBerry 815 milioane de dolari, în urma unui proces de arbitraj legat de redevențele datorate pentru vânzări, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acțiunile companiei canadiene BlackBerry au crescut la bursa din New York cu aproximativ 16%, înainte de deschideriea pieței, iar volumul tranzacțiilor este ridicat, în timp ce titlurile Qualcomm sunt în scădere cu circa 1%, scrie News.ro.

Cele două companii au decis în 2016 să apeleze la arbitrajul unei dispute legată de acordul Qualcomm de a limita unele redevențe aplicate plăților făcute de BlackBerry în cadrul unui acord de licențiere.

Qualcomm a anunțat miercuri că nu este de acord cu decizia curții de arbitraj, dar că plata este obligatorie.

VIDEO&FOTO Samsung lansează o nouă generație de televizoare în România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Samsung lansează o nouă generație de televizoare în România

Producătorul de cipuri are un proces intentat deApple, care îl acuză că cere un preț prea mare pentru cipuri și refuză să acorde discount-uri promise în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari.

Guvernul american a acuzat Qualcomm că recurge la practici anti-concurențiale pentru a-și menține monopolul pe piața cipurilor destinate telefoanelor mobile.

Potrivit BlackBerry, suma finală de încasat, incluzând dobânzile și onorariile avocaților, va fi stabilită la o audiere din 30 mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
blackberry
qualcomm