Apple va încerca să-și scutească utilizatorii de verificările CAPTCHA

Apple va încerca să-și scutească utilizatorii de verificările CAPTCHA
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 iun 2022

În colaborare cu CDN-urile, Apple vrea să automatizeze sistemul de combatere a boților, pentru a-și scuti utilizatorii de verificările CAPTCHA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dezvoltat pentru a bloca accesul boților, sistemele CAPTCHA complică existența utilizatorilor de internet, care sunt forțați să rezolve diverse puzzle-uri, pentru a dovedi că sunt oameni și nu boți.

Blocarea boților se face, de regulă, pentru a fi evitate anumite acțiuni nelegitime, precum crearea automatizată a conturilor online sau tentativele de spargere a acestora cu boți care realizează încercări multiple de nume și parole.

Noi probleme legale pentru Apple în Europa CITEȘTE ȘI Noi probleme legale pentru Apple în Europa

Tocmai pentru a-și scăpa utilizatori de pierderea de timp care a devenit CAPTCHA, Apple s-a gândit să automatizeze această verificare și să o implementeze în iOS 16 și macOS Ventura.

În colaborare cu CDN-uri (rețele de livrare a conținutului) precum Cloudflare și Fastly, Apple va folosi ceea ce numește Private Access Tokens pentru a dovedi că în spatele dispozitivului se află un om.

În loc ca utilizatorului să-i fie prezentat un CAPTCHA pe care să-l completeze, site-urile vor cere dovada de la dispozitivul folosit. Dispozitivul va prezenta token-ul unic alocat utilizatorului, iar acesta va fi lăsat să meargă mai departe, fără vreun CAPTCHA.

Sistemul pe care Apple îl va implementa nu va funcționa pe absolut toate site-urile, ci doar pe care intermediate de CDN-urile cu care compania colaborează. Există ,însă, speranțe că, în timp, din ce în ce mai multe site-uri care folosesc CAPTCHA vor oferi suport pentru Private Access Tokens.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
captcha
ios
macos