Apple va lansa luni primul update important pentru iOS 12 și un nou iPad

Apple va lansa luni primul update important pentru iOS 12 și un nou iPad
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 oct 2018

Utilizatorii dispozitivelor mobile Apple vor putea descărca începând de luni seara iOS 12.1, un update care aduce, deopotrivă, noutăți și reparații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prin acest update, aplicația de video chat Facetime dobândește abilitatea de creare a grupurilor de discuții la care vor putea participa până la 32 de persoane. În cadrul grupurilor, utilizatorii vor avea acces la funcțiile obișnuite, inclusiv filtrele video și sticker-ele.

Suportul pentru grupuri a fost promis inițial de Apple pentru iOS 12, însă compania americană a întâmpinat probleme în dezvoltarea acestei facilități și a fost nevoită să amâne lansarea pentru iOS 12.1.

O altă noutate este suportul dual SIM pentru modele XS și SR. Utilizatorii acestor modele vor putea avea acces la două rețele folosind o cartelă fizică și una electronică (în regiunile în care sunt disponibile eSIM-uri).

IBM achiziționează Red Hat cu 34 miliarde dolari, cea mai mare afacere a gigantului american și cea de-a treia din istoria tehnologiei din SUA CITEȘTE ȘI IBM achiziționează Red Hat cu 34 miliarde dolari, cea mai mare afacere a gigantului american și cea de-a treia din istoria tehnologiei din SUA

iOS 12.1 va oferi utilizatorilor posibilitatea alegerii nivelului profunzimii de câmp în timp real în modul portret, o facilitate care era până acum disponibilă doar după realizarea unei fotografii.

Tot la capitolul foto, Apple a rezolvat o problemă care estompa drastic caracteristicile fețelor în cazul selfie-urilor.

În fine, niciun update nu ar fi complet fără emoji-uri noi, iOS trecând acum de 70 de emoji-uri disponibile.

Tot astăzi, Apple este așteptată să prezinte o nouă versiune a tabletei iPad care, conform informațiilor vehiculate pe căi neoficiale, ar fi prima care renunță la butonul fizic Home de sub ecran cu tot cu senzorul de amprente integrat în acesta, în favoarea tehnologiei Face ID.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios
ipad