Apple va lansa mai multe Mac-uri cu cipul M2 anul acesta

Apple va lansa mai multe Mac-uri cu cipul M2 anul acesta
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 feb 2022

La doi ani de la primul laptop cu un cip dezvoltat intern, Apple se pregătește de trecerea la a doua generație de cipuri, care va fi disponibilă în 2022 pe patru noi Mac-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Apple este așteptată să lanseze mai multe laptopuri și desktop-uri anul acesta, dintre care patru vor fi dotate cu o nouă generație a propriilor procesoare, care va purta numele M2, conform surselor Bloomberg.

Un MacBook Pro de 13 inch, un MacBook Air, un Mac Mini și un iMac de 24 inch vor fi cele patru dispozitive pe care Apple le va lansa anul acesta cu cipul M2.

Criza cipurilor lovește puternic piața de smartphone-uri din China CITEȘTE ȘI Criza cipurilor lovește puternic piața de smartphone-uri din China

M2 va aduc un ușor spor de performanță față de M1, primul cipul propriu dezvoltat de Apple în istoria recentă. Acesta va avea un procesor tot cu opt nuclee, însă numărul nucleelor grafice ar putea urca undeva între șapte și zece.

Pe lângă acestea, Apple este așteptată să lanseze mai multe Mac-uri cu cipuri M1 Pro și M1 Max, care, probabil, vor fi comercializate la un preț mai mic.

Prima ocazie cu care Apple ar putea prezenta unele din noile Mac-uri este 8 martie, când compania este așteptată sp organizeze un eveniment în cadrul căruia să lanseze și un nou model de iPhone SE.

Anul viitor, Apple va lansa Mac-uri cu cipurile M2 Pro și M2 Max, la fel cum a făcut anul trecut cu seria M1 de cipuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
mac
m2