Aproape 7% dintre iPhone-uri sunt fabricate în India

Aproape 7% dintre iPhone-uri sunt fabricate în India
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 apr 2023

Planurile Apple de diversificare a producției par să meargă conform planului, compania americană reușind să pună pe picioare mașinăria de asamblare din India.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Apple produce în India deja aproape 7% dintre iPhone-urile pe care le vinde în toată lumea, susțin surse din cadrul companiei citate de Bloomberg.

Procentul reprezintă o creștere semnificativă de la 1%, cât reprezenta producția de iPhone-uri din India în 2021.

Apple brevetează o carcasă de AirPods cu touchscreen CITEȘTE ȘI Apple brevetează o carcasă de AirPods cu touchscreen

În anul fiscal care s-a încheiat la finele lunii martie, Apple a vândut iPhone-uri produse în India care au adus companiei venituri de peste 7 miliarde de dolari.

Din cele peste 7 miliarde de dolari, în jur de 5 miliarde au venit din exporturi - iPhone-uri produse în India, dar vândute în alte țări. Exporturile făcute pe baza producției din India au crescut de patru ori față de perioada anterioară.

Dat fiind ritmul de extindere observat în ultimul an, analiștii estimează acum că, până în 2025, un sfert din toate iPhone-urile vor fi produse în India.

Extinderea din India și alte țări stă la baza strategiei Apple de a-și reduce dependența de China, care i-ar putea crea probleme pe fondul creșterii tensiunilor economice dintre Statele Unite și China.

Un alt semn al importanței în creștere pe care India o are în ceea ce privește planurile de viitor ale Apple este dat de cele două magazine pe care compania americană le va deschide săptămâna viitoare în această țară, în Mumbai și New Delhi.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
india