Intel va colabora cu Arm pentru compatibilitatea proceselor de fabricație a cipurilor

Intel va colabora cu Arm pentru compatibilitatea proceselor de fabricație a cipurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2023

Intel a declarat că divizia sa de producție de cipuri va lucra cu designerul de cipuri Arm, din Marea Britanie, pentru a se asigura că cipurile pentru telefoane mobile și alte produse care utilizează tehnologia Arm pot fi fabricate în fabricile Intel, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Odată cel mai mare nume în sectorul cipurilor, Intel a văzut de multă vreme cum avantajul său tehnologic de producție este atenuat de rivali precum Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), liderul mondial în fabricarea de cipuri pentru clienți ca Apple, scrie News.ro.

Recomandările specialiștilor: Parola este prima linie de apărare împotriva amenințărilor cibernetice. Creați parole puternice și distincte pentru fiecare dintre conturile dumneavoastră online CITEȘTE ȘI Recomandările specialiștilor: Parola este prima linie de apărare împotriva amenințărilor cibernetice. Creați parole puternice și distincte pentru fiecare dintre conturile dumneavoastră online

Strategia de redresare a Intel se bazează în parte pe deschiderea fabricilor sale către alte companii de cipuri, în special cele destinate telefoanelor mobile.

Compania a spus că firme precum Qualcomm plănuiesc să-i folosească fabricile pentru proiecte viitoare de cipuri.

”Există o cerere tot mai mare de putere de calcul, determinată de digitalizarea tuturor lucrurilor, dar până acum... clienții au avut opțiuni limitate de proiectare în jurul celei mai avansate tehnologii mobile”, a declarat Pat Gelsinger, directorul general al Intel, într-un comunicat.

La rândul său, Arm, deținută de investitorul japonez în tehnologie SoftBank Group și care intenționează să se listeze la bursă în cursul acestui an, este un furnizor major de proprietate intelectuală pentru multe companii de cipuri, în special în telefoanele mobile.

Arm are parteneriate cu marii producători de cipuri, pentru a se asigura că proiectele sale vor funcționa bine în procesele lor de producție.

Parteneriatul anunțat miercuri are ca scop să pună Intel pe picior de egalitate cu TSMC și Samsung Electronics din Coreea de Sud, cele două companii care produc în prezent majoritatea cipurilor pentru telefoane mobile din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
cipuri