Armata Americană se dotează cu căști de realitate augmentată produse de Microsoft

Armata Americană se dotează cu căști de realitate augmentată produse de Microsoft
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 apr 2021

Microsoft a primit un contract pe 10 ani, în valoare de multe miliarde de dolari, pentru a livra armatei americane căști HoloLens de realitate augmentată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pe parcursul celor 10 ani de contract, gigantul american trebuie producă 120.000 de căști pentru armata americană. Va primi, în schimb, 21,88 de miliarde de dolari.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Microsoft s-a angajat să modifice căștile, conform cerințelor armatei, astfel încât acestea să fie folosite de soldați. Armata SUA vrea ca viitoarele căști să fie compatibile cu propriul design, numit Integrated Visual Augmentation System.

Căștile cu sistemul IVAS ar trebui, conform celor de la Microsoft, să ofere funcții de partajare a informațiilor și să ajute în luarea deciziilor într-o largă serie de scenarii.

Noul contract vine după ce, în 2018, Microsoft a câștigat un contract pe doi ani, în valoare de 480 de milioane de dolari, care viza aceeași tehnologie de realitate augmentată.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

În ciuda numeroșilor critici, care nu văd cu ochi buni implementării acestei tehnologii în scopuri militare, Microsoft a continuat de-a lungul ultimilor ani să aplice și să câștige contracte foarte mari cu armata americană.

viewscnt
Afla mai multe despre
armata
caști
realitate augmentată
microsoft
hololens