AT&T, al doilea mare operator de comunicații wireless din Statele Unite, a finalizat joi acordul de preluare a companiei media Time Warner, după ce autoritățile de reglementare au anunțat că nu vor încerca să întârzie achiziția, transmite Reuters.
Acordul, anunțat prima oară în octombrie 2016, a fost criticat de președintele Donald Trump, scrie News.ro.
AT&T a fost dat în judecată de Departamentul de Justiție, dar a obținut marți acordul judecătorului de caz pentru continuarea tranzacției, după un proces care a durat șase săptămâni.
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
Departamentul de Justiție mai are la dispoziție 60 de zile să facă apel la decizia luată de judecătorul districtual Richard Leon, chiar dacă acordul a fost încheiat.

Judecătorul de la tribunalul districtual al Districtului Columbia a decis marți că acordul de fuziune dintre AT&T și Time Warner respectă legea antitrust.
Departamentul de Justiție a susținut că acordul va fi în detrimentul consumatorilor.
Președintele Trump, un critic frecvent al politicii postului de televiziune CNN, care este deținut de Time Warner, a denunțat acordul, la anunțarea acestuia în octombrie 2016.
În procesul intentat în noiembrie 2017, Departamentul de Justiție a afirmat că deținerea de către AT&T a DirectTV și a Time Warner, în special divizia Turner a acesteia, ar conferi grupului un avantaj în fața altor furnizori de conținut TV, care depind de conținut precum CNN și serialul “Game of Thrones” al HBO.
Decizia în favoarea AT&T ar putea declanșa un val de fuziuni în sectorul media, care a fost schimbat fundamental de companii precum Netflix și Google, divizie a grupului Alphabet.
Miercuri, grupul Comcast a oferit 75 de miliarde de dolari pentru activele din domeniul divertismentului ale companiei Twenty-First Century Fox.