AT&T a finalizat acordul de preluare a Time Warner pentru 85 de miliarde de dolari

AT&T a finalizat acordul de preluare a Time Warner pentru 85 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2018

AT&T, al doilea mare operator de comunicații wireless din Statele Unite, a finalizat joi acordul de preluare a companiei media Time Warner, după ce autoritățile de reglementare au anunțat că nu vor încerca să întârzie achiziția, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul, anunțat prima oară în  octombrie 2016, a fost criticat de președintele Donald Trump, scrie News.ro.

AT&T a fost dat în judecată de Departamentul de Justiție, dar a obținut marți acordul judecătorului de caz pentru continuarea tranzacției, după un proces care a durat șase săptămâni.

Departamentul de Justiție mai are la dispoziție 60 de zile să facă apel la decizia luată de judecătorul districtual Richard Leon, chiar dacă acordul a fost încheiat.

Twitter își schimbă serviciul pentru a aloca un spațiu mai mare evenimentelor majore și știrilor CITEȘTE ȘI Twitter își schimbă serviciul pentru a aloca un spațiu mai mare evenimentelor majore și știrilor

Judecătorul de la tribunalul districtual al Districtului Columbia a decis marți că acordul de fuziune dintre AT&T și Time Warner respectă legea antitrust.

Departamentul de Justiție a susținut că acordul va fi în detrimentul consumatorilor.

Președintele Trump, un critic frecvent al politicii postului de televiziune CNN, care este deținut de Time Warner, a denunțat acordul, la anunțarea acestuia în octombrie 2016.

În procesul intentat în noiembrie 2017, Departamentul de Justiție a afirmat că deținerea de către AT&T a DirectTV și a Time Warner, în special divizia Turner a acesteia, ar conferi grupului un avantaj în fața altor furnizori de conținut TV, care depind de conținut precum CNN și serialul “Game of Thrones” al HBO.

Decizia în favoarea AT&T ar putea declanșa un val de fuziuni în sectorul media, care a fost schimbat fundamental de companii precum Netflix și Google, divizie a grupului Alphabet.

Miercuri, grupul Comcast a oferit 75 de miliarde de dolari pentru activele din domeniul divertismentului ale companiei Twenty-First Century Fox.

viewscnt
Afla mai multe despre
at&t
time warner