Atac cibernetic la Politehnica din București

Atac cibernetic la Politehnica din București
scris 11 sep 2021

Universitatea Politehnica din București (UPB) anunță, sâmbătă, că Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației a fost ținta unui atac cibernetic, fiind extrase listele de utilizatori înregistrați pe platforma care asigură interfața între studenți și secretariatul facultății. De asemenea, au fost sustrase CNP-urile unora dintre studenți.

”În data de 10 septembrie 2021 a avut loc un atac cibernetic asupra platformei informatice a Facultatii de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității POLITEHNICA din București, platforma care asigură interfața între studenți și secretariatul facultății. În urma acestui atac au fost extrase listele de utilizatori înregistrați pe platforma respectivă și parțial unele date personale (CNP-urile unora dintre studenți)”, anunță, sâmbătă, UPB, într-un comunicat de presă. 

Fostul prim-ministru australian Tony Abbott, amendat pentru că nu a purtat mască de protecție CITEȘTE ȘI Fostul prim-ministru australian Tony Abbott, amendat pentru că nu a purtat mască de protecție

Sursa citată a precizat că nu a fost accesată și baza de date principală a UPB în care sunt stocate datele personale ale studenților (situație școlară, adresă, informații bancare etc). 

”Aceste date sunt stocate în condiții de siguranță maximă. Problema de securitate a fost remediată în cursul zilei de ieri și au fost demarate procedurile de informare a autorităților competente în vederea identificării și tragerii la răspundere a autorului atacului cibernetic. Ne cerem scuze studenților facultății noastre pentru inconvenientul creat de această situație”, a mai transmis instituția de învățământ.  

viewscnt
Afla mai multe despre
atac cibernetic
atac informatic
hackeri