Atac cu viruși informatici asupra rețelei de intranet a Ministerului Apărării spaniol; un stat străin suspectat

Atac cu viruși informatici asupra rețelei de intranet a Ministerului Apărării spaniol; un stat străin suspectat
scris 26 mar 2019

Un virus informatic a afectat rețeaua de intranet a Ministerului Apărării spaniol luna aceasta cu scopul de a sustrage secrete militare privind înalta tehnologie, dezvăluie marți ziarul madrilen El Pais, citând surse din cadrul anchetei, care suspectează că în spatele atacului cibernetic s-ar afla un stat, potrivit Reuters.

Conform El Pais, virusul a fost introdus aparent prin e-mail și a fost detectat pentru prima oară la începutul lunii martie. Cu toate acestea, există temeri că el ar fi putut trece nedetectat în decurs de mai multe luni în această rețea de internet cu peste 50.000 de utilizatori, scrie Agerpres.

Sezonul de schi în Poiana Brașov, prelungit până pe 7 aprilie CITEȘTE ȘI Sezonul de schi în Poiana Brașov, prelungit până pe 7 aprilie

Ancheta nu a stabilit încă cine se află la originea atacului cibernetic, dar interlocutorii El Pais susțin că acesta a fost prea complex din punct de vedere tehnic pentru a fi efectuat de hackeri individuali obișnuiți. ''În spatele lui se află un stat'', consideră sursele ziarului madrilen. 

viewscnt
Afla mai multe despre
intranet
atac cibernetic
spania