Autorii atacului cibernatic ce a vizat Facebook sunt hackeri care se prezentau drept o firmă de marketing digital

Autorii atacului cibernatic ce a vizat Facebook sunt hackeri care se prezentau drept o firmă de marketing digital
scris 18 oct 2018

Autorii atacului cibernetic ce a vizat Facebook, descoperit la sfârșitul lui septembrie, sunt hackeri care se prezentau drept o companie de marketing digital, dezvăluie Wall Street Journal (WSJ), citând persoane la curent cu ancheta internă a rețelei de socializare, relatează Reuters.

Facebook a confirmat săptămâna trecută că hackerii au avut acces la conturile a 30 de milioane de utilizatori și că au furat date de la 29 de milioane dintre aceștia, în cel mai grav atac cibernetic din istoria firmei americane, scrie News.ro.

Potrivit WSJ, ancheta internă a facebook a permis să stabilească faptul că nu este vorba despre hackeri susținuți de un stat, ci de hackeri cu obiective pecuniare, care s-au prezentat ca fiind o societate de marketing digital.

Avertisment: Titularul unui contract de internet este și el responsabil pentru ce încarcă membrii familiei pe site-urile de torente CITEȘTE ȘI Avertisment: Titularul unui contract de internet este și el responsabil pentru ce încarcă membrii familiei pe site-urile de torente

Antecedente ale acestor hackeri erau cunoscute echipei de securitate a Facebook, mai dezvăluie ziarul în ediția de miercuri, citând surse interne in cadrul gigantului.

Facebook a precizat, într-un e-mail transmis Reuters, că colaborează cu FBI în acest caz.

Rețeaua de socializare a anunțat că a reparat breșa de securitate de la originea atacului, pe care a descoperit-o la 25 septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
hackeri