Amazon lansează prima versiune impermeabilă de Kindle

Amazon lansează prima versiune impermeabilă de Kindle
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 oct 2018

Compania americană Amazon a prezentat un nou model al celui mai popular ebook reader, Kindle Paperwhite, care devine primul din serie ce poate face baie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul Kindle Paperwhite, deși păstrează ecranul de 6 inch cu 300 ppi atât de apreciat de posesorii modelului anterior, a fost îmbunătățit din mai multe puncte de vedere.

Prima modificare vizibilă este aducerea ecranului la același nivel cu rama care-l încadrează -  la modelul vechi ecranul este puțin afundat în rama de plastic. De asemenea, ecranul este iluminat acum cu ajutorul mai multor LED-uri.

Spațiul de stocare a fost dublat, de la 4 GB la 8 GB, existând acum și o a două opțiune din acest punct de vedere, care oferă 32 GB.

Mai mulți acționari ai Facebook susțin înlăturarea lui Mark Zuckerberg din funcția de președinte al companiei CITEȘTE ȘI Mai mulți acționari ai Facebook susțin înlăturarea lui Mark Zuckerberg din funcția de președinte al companiei

32 GB reprezintă un spațiu imens pentru cărțile în format electronic, însă capătă sens având în vedere că noul Kindle Paperwhite aduce suport pentru cărțile audio în format Audible.

Cărțile audio pot fi ascultate prin intermediul unor căști sau difuzoare externe conectate prin Bluetooth.

Noul model este mai ușor cu 32 de grame și mai subțire cu aproape un milimetru, însă marea veste este impermeabilitatea pe care o aduce conform certificări IPX8.

Există trei versiuni. Cea mai ieftină costă 130 de dolari, are WiFi și 8 GB spațiu de stocare. Pentru 160 de dolari capacitatea de stocare crește la 32 GB, iar cei care doresc 32 GB spațiu de stocare și suport 3G vor plăti 250 de dolari.

Noul Kindle Paperwhite poate fi deja pre-comandat, însă disponibilitatea diferă în funcție de model. Versiunea cu 8 GB va fi livrată începând cu 7 noiembrie, în timp ce varianta cu 32 GB va fi disponibilă în “următoarele luni”.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
kindle
ebook