Autoritățile antitrust din UE îi întreabă pe rivalii Microsoft ce fel de date despre clienți trebuie să furnizeze gigantului tehnologic

Autoritățile antitrust din UE îi întreabă pe rivalii Microsoft ce fel de date despre clienți trebuie să furnizeze gigantului tehnologic
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2023

Autoritățile de reglementare antitrust din UE întreabă companiile concurente ale Microsoft ce fel de date despre clienți trebuie să furnizeze gigantului tehnologic din SUA, ca parte a contractelor lor de cloud Azure, la șase luni după ce un grup comercial s-a plâns despre practicile de cloud computing ale acestuia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Furnizorii de servicii de infrastructură cloud din Europa (CISPE), ai căror membri includ Amazon, au susținut în noiembrie anul trecut că noile condiții contractuale ale Microsoft, impuse la 1 octombrie, împreună cu alte practici, dăunează ecosistemului european de cloud computing, scrie News.ro.

Ford Motor recheamă 422.000 de vehicule sport utilitare în Statele Unite, din cauza unei defecțiuni la camera video din spate CITEȘTE ȘI Ford Motor recheamă 422.000 de vehicule sport utilitare în Statele Unite, din cauza unei defecțiuni la camera video din spate

Într-un chestionar trimis furnizorilor de cloud consultat de Reuters, Comisia Europeană le-a cerut destinatarilor o listă de clauze contractuale care le cer acestor companii să raporteze informații despre clienții lor europeni către Microsoft.

”Comisia a primit mai multe plângeri cu privire la Microsoft, inclusiv în legătură cu produsul său Azure, pe care îl evaluăm pe baza procedurilor noastre standard”, a declarat un purtător de cuvânt al executivului UE.

Agenția pentru de concurență din UE a dorit să știe despre frecvența raportării, perioada pentru care sunt solicitate datele, formatul raportării și dacă informațiile sunt trimise direct către Microsoft sau către un auditor.

Destinatarii au fost întrebați dacă au existat consecințe contractuale, reale sau vreo amenințare pentru nerespectarea acestor clauze.

Întârzieri în circulația metroului, cu argumentul că Alstom nu ar asigura numărul suficient de trenuri. Intervalele de circulație ar putea ajunge până la 10 minute în orele de vârf de trafic CITEȘTE ȘI Întârzieri în circulația metroului, cu argumentul că Alstom nu ar asigura numărul suficient de trenuri. Intervalele de circulație ar putea ajunge până la 10 minute în orele de vârf de trafic

Autoritatea de supraveghere din UE a întrebat dacă Microsoft ar fi folosit informațiile pentru a ajunge direct la clienții destinatarilor.

Microsoft, lovită de amenzi UE de peste 1,6 miliarde de euro (1,8 miliarde de dolari) în deceniul precedent, pentru diverse încălcări antitrust, a refuzat să comenteze.

Grupul a făcut o ofertă către CISPE în încercarea de a soluționa problema, iar discuțiile sunt în desfășurare, potrivit unei persoane familiarizate cu problema.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
date
ue