Autoritățile chineze ordonă firmelor de jocuri video să înceteze să se mai concentreze doar pe căutarea profitului

Autoritățile chineze ordonă firmelor de jocuri video să înceteze să se mai concentreze doar pe căutarea profitului
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2021

Companiile producătoare de jocuri video din China trebuie să înceteze să se mai concentreze în exclusivitate pe căutarea profitului și să facă mai multe pentru a lupta împotriva dependenței tinerilor, au cerut organismele de reglementare într-un moment în care Beijingul înăsprește reglementarea în acest domeniu, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sectorul jocurilor video reprezintă un domeniu foarte profitabil în China, numai în primul semestru din 2021 firmele din acest domeniu generând o cifră de afaceri de 17 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Unii copii chinezi pot petrece zile întregi lipiți de ecranul calculatoarelor. Însă acest fenomen este din ce în ce mai criticat pentru efectele sale negative: probleme cu vederea, impact asupra rezultatelor școlare, lipsa activității fizice sau risc de dependență.

Miercuri, autoritățile chineze de reglementare i-au convocat pe mari producători de jocuri video, inclusiv giganții Tencent Holdings Ltd. și Netease Inc., pentru a discuta cu ei noi restricții impuse sectorului, care deja i s-a ordonat să limiteze perioada de timp petrecută de minori pentru a juca jocuri video online la trei ore pe săptămână.

"Conținutul obscen și violent, cel care favorizează tendințe nesănătoase, precum și cultul banilor și efeminarea, trebuie eliminat", au ordonat organismele de reglementare citate de agenția China Nouă.

După ce a amânat listarea pe bursă, proprietarul TikTok vrea să împrumute 4 miliarde de dolari de la bănci CITEȘTE ȘI După ce a amânat listarea pe bursă, proprietarul TikTok vrea să împrumute 4 miliarde de dolari de la bănci

Puterea de la Beijing a interzis deja încă de săptămâna trecută anumite programe de televiziune de tip "tele-realitate" și a ordonat posturilor de televiziune să promoveze o imagine mai masculină a bărbaților. Pe fondul unei scăderi a natalității, Beijingul a criticat alura efeminată a anumitor vedete, inspirată de look-ul starurilor pop sud-coreene.

Toate aceste anunțuri au afectat joi cotația acțiunilor principalilor producători chinezi de jocuri video. Acțiunile Tencent afișau o scădere de 6,65% la bursa de la Hong Kong. Concurentul său NetEase a pierdut 6,84% iar site-ul Bilibili, preferat de fanii desenelor animale, mangas și jocurilor video înregistra o scădere de aproape 7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
jocuri video