Avertisment - Până la 240 milioane PC-uri pot ajunge la gropile de gunoi după ce Microsoft încetează un suport

Avertisment - Până la 240 milioane PC-uri pot ajunge la gropile de gunoi după ce Microsoft încetează un suport
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2023

Până la 240 de milioane de PC-uri ar putea ajunge la gropile de gunoi după ce Microsoft încetează suportul pentru Windows 10, avertizează experți IT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Motivul este că restricțiile hardware ale Windows 11 vor face ca toate aceste computere să fie învechite, conform techspot.

Firma de cercetare tehnologică Canalys raportează că, atunci când Microsoft va renunța la Windows 10, în 2025, ar putea trimite până la 240 de milioane de computere la gunoi. Aceasta ar echivala cu 480 de milioane de kilograme de deșeuri electronice sau cu aproximativ 320.000 de automobile.

FOTO Analiză în Spania - 2023 este anul Digi. Devine cel mai mare rival, pregătind investiții de 2 miliarde de euro și un serviciu de televiziune cu plată CITEȘTE ȘI FOTO Analiză în Spania - 2023 este anul Digi. Devine cel mai mare rival, pregătind investiții de 2 miliarde de euro și un serviciu de televiziune cu plată

Microsoft a anunțat însă deja că va oferi actualizări de securitate extinse pentru Windows 10 până în 2028.

Recent, pentru prima oară, după expirarea suportului pentru Windows 10, Microsoft a anunțat că le va oferi utilizatorilor care doresc să folosească în continuarea această versiune posibilitatea primirii contra costa a update-urilor de securitate.

După ce suportul oficial pentru Windows 10 va înceta, pe 14 octombrie 2025, Microsoft va lansa ceea ce numește Extended Security Updates pentru utilizatorii finali.

Dacă doresc, aceștia, vor putea să plătească anual pentru încă cel mult trei ani de update-uri de securitate dedicate sistemului de operare Windows 10.

Threads revine pe creștere CITEȘTE ȘI Threads revine pe creștere

Microsoft a vândut pâna acum update-uri de securitate pentru companii, fiind prima oară când face același lucru și în cazul utilizatorilor finali.

Recent, Microsoft anunța că-și va revizui politica legată de Windows 10 și că va implementa și pe acest sistem de operare funcțiile de AI din seria Copilot.

Peste aproape doi ani, când suportul pentru Windows 10 va înceta, se vor împlini 10 ani de când acesta a fost lansat.

Microsoft nu a anunțat și prețurile pe care utilizatorii interesați de update-urile de securitate pentru Windows 10 vor trebui să le plătească.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10
update
securitate