WhatsApp permite, în sfârșit, trimiterea imaginilor și filmărilor la calitatea originală

WhatsApp permite, în sfârșit, trimiterea imaginilor și filmărilor la calitatea originală
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 dec 2023

Utilizatorii WhatsApp pot să trimită, într-un final, fișiere multimedia la calitate originală, fără compresia aplicată până acum de aplicație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

WhatsApp introduce posibilitatea trimiterii imaginilor și filmărilor video ca documente în aplicația de iOS. Asta înseamnă că fișierele nu vor mai fi comprimate, ci trimise la calitatea originală.

În ciuda faptului că are peste două miliarde de utilizatori, WhatsApp abia recent a introdus opțiunea HD pentru conținutul multimedia, anterior acesta fiind comprimat la un nivel redus de calitate.

WhatsApp va permite publicarea postărilor pe Instagram CITEȘTE ȘI WhatsApp va permite publicarea postărilor pe Instagram

Pentru a trimite imagini și filmări la calitatea originală, utilizatorii trebuie să apese butonul + din fereastra de chat, să aleagă opțiunea Document și apoi să apese „Choose Photo or Video”.

Problema cu această abordare este că imaginea nu apare direct în fereastra de chat a destinatarului, ci poate fi văzută doar după ce se apasă pictograma care-i ține locul.

Folosind funcția de trimitere ca documente, prin WhatsApp pot fi trimise fișiere de până la 2GB.

WhatsApp spune că implementarea acestei opțiuni va dura câteva săptămâni, astfel că nu toți utilizatorii vor avea acces imediat la trimiterea fișierelor multimedia la calitate originală.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
whatsapp
imagini
filmări