Berlinul deține proba faptului că Huawei a colaborat cu spionajul chinez, dezvăluie Handelsblatt. Reacția Huawei Technologies

Berlinul deține proba faptului că Huawei a colaborat cu spionajul chinez, dezvăluie Handelsblatt. Reacția Huawei Technologies
scris 29 ian 2020

Guvernul german se află în posesia unor probe care arată că Huawei, primul producător mondial de echipament de telecomunicații, a colaborat cu serviciile chineze de informații, dezvăluie în ediția de miercuri Handelsblatt, relatează Reuters

”La sfârșitul lui 2018, Statele Unite ne-au trimis informații potrivit cărora Huawei a cooperat în mod dovedit cu autoritățile chineze în domeniul securității”, scrie ziarul, cirând un document confidențial de la Ministerul german de Externe, scrie News.ro.

Contactate de Reuters, nici diplomația germană și nici Huawei nu au comentat dezvăluirile.

Apple a avut venituri de 91.8 miliarde dolari. Numărul dispozitivelor active a ajuns la 1,5 miliarde CITEȘTE ȘI Apple a avut venituri de 91.8 miliarde dolari. Numărul dispozitivelor active a ajuns la 1,5 miliarde

Dezvăluirile Handelsblatt ar urma să alimenteze o dezbatere aprigă în interiorul Guvernului german cu privire la problema excluderii sau nu a Huawei de la dezvoltarea pe teritoriul german a unei rețele mobile de generația cincea (5G).

Washingtonul acuză Huawei de spionaj în contul Beijingului și își îndeamnă aliații să nu se aprovizioneze de la grupul chinez în construirea rețelelor lor 5G.

Huawei respinge aceste acuzații.

Partidul Social-Democratgerman (SPD), care face parte din Guvern alături de Uniunea Creștin Democrată (CDU) și Uniunea Creștin Socială (CSU), reclamă excluderea specialistului chinez în echipamente de rețea, însă conservatorii Angelei Merkel sunt împărțiți, în contextul în care operatorii germani - cu toții clienți ai Huawei - avertizează că interzicerea grupului chinez ar antrena întârzieri importante și ar costa miliarde de euro.

Comisia Europeană (CE) urma să oublice miercuri un ansamblu de directive menite să definească o poziție comună în acest subiect.

UPDATE Huawei Technologies a transmis un drept la replică, pe care îl publicăm mai jos:

"Huawei Technologies nu a făcut și nu va face niciodată ceva care să compromită securitatea rețelelor și a datelor clienților companiei.

Articolul publicat de Handelsblatt repetă aceleași supoziții vechi și nefondate, fără să ofere vreun fel de dovezi clare."

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
spionaj chinez