Google Translate va face traduceri audio în timp real

Google Translate va face traduceri audio în timp real
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 ian 2020

O nouă facilitate a Google Translate, bazată pe AI, va facilita transcrierea în timp real a vorbirii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La o conferință de inteligență artificială desfășurată în San Francisco, Google a anunțat că lucrează la o nouă facilitate pentru Google Translate care folosește această tehnologie.

Cu ajutorul inteligenței artificiale, Google Translate va putea transcrie în timp real ceea ce aude. Spre exemplu, la o conferință în care vorbitorul se adresează în limba germană, Google Translate va scrie pe telefon versiunea în limba română.

Avast a vândut datele utilizatorilor săi altor companii CITEȘTE ȘI Avast a vândut datele utilizatorilor săi altor companii

Această funcție, conform celor de la Google, este ceva mai complexă decât traducerea obișnuită a textului, motiv pentru care va putea fi folosită doar când telefonul este conectat la internet. Anumite componente necesare rulează pe serverele companiei.

De asemenea, cel puțin la început, noua funcție nu va funcționa cu fișierele audio înregistrate, ci doar cu sunetul captat în timp real. O limitare ciudată, care poate fi păcălită, simplu, redând fișierului prin difuzorul dispozitivului.

Cei de la Google explică cum algoritmul evaluează în permanență traducerea, scriind și modificând frazele pe parcurs ce aude cuvinte noi. În timp real și în funcție de ce aude, Google Translate va corecta unele cuvinte și va adăuga inclusiv punctuație.

Nu se știe când exact va fi lansată această facilitate, cei de la Google evitând să ofere fie și o dată aproximativă.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google translate
traducere
ai