Bittnet vinde 12% din Dendrio

Bittnet vinde 12% din Dendrio

Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2022

Grupul Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlat de frații Logofătu, a vândut aproximativ 12% din capitalul social și din drepturile de vot ale Dendrio, pentru o sumă totală de 7,5 milioane de lei, către fondul de investiții Agista.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dendrio Solutions reunește activitățile de integrare IT&C provenite de la Bittnet, Gecad Net și Crescendo International și face parte din pilonul de Infrastructură și Cloud al Diviziei de Tehnologie a Bittnet Group. 

Odată cu finalizarea tranzacției, evaluarea inițială de piață a Dendrio Solutions va fi de 62,5 milioane de lei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

În 2021, Dendrio Solutions a realizat o cifră de afaceri de 87 de milioane de lei și un profit operațional de 5,41 milioane de lei. În primul trimestru al anului 2022, compania a înregistrat venituri de 28,5 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 60% față de T1 2021.

În primele trei luni ale anului, Bittnet Group a finalizat negocierile privind investițiile în TopTech și 2Net Computer, două companii ce urmează să fie integrate operațional în Dendrio Solutions, odată cu obținerea autorizării din partea Consiliului Concurenței. Astfel, Dendrio devine un integrator cu o capacitate de generare de venituri de peste 200 milioane de lei anual și care a demonstrat de-a lungul timpului că poate susține pe termen mediu un ritm de creștere de peste 20% pe an.

În toamnă, Dendrio a vândut divizia Autodesk, al cărei produs principal utilizat în România este aplicația software AutoCAD, către Graphein, o companie antreprenorială românească specializată în proiecte de topografie inginerească, pentru 2,2 milioane de lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
dendrio
crescendo international
obligatiuni
banca transilvania