BlackBerry dă în judecată Facebook pentru încălcarea mai multor brevete

BlackBerry dă în judecată Facebook pentru încălcarea mai multor brevete
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 mar 2018

Fostul mare producător de smartphone-uri, BlackBerry, pretinde că aplicațiile de chat deținute de Facebook încalcă o serie întreagă de brevete proprii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BlackBerry a dat în judecată Facebook, pretinzând că aplicațiile sale de chat, Messenger și WhatsApp, precum și Instagram, îi încalcă drepturile de proprietate intelectuală protejate de mai multe brevete înregistrate.

Funcțiile pe care BlackBerry pretinde că Facebook le folosește în aplicațiile sale fără a avea drept acoperă partea de securitate, unele caracteristici ale interfeței grafice, dar și mai multe opțiuni ce țin de funcționalitate propriu-zisă a acestora.

Samsung Romania: În acest an vor fi vândute în România mai multe smartphone-uri. Clienții români sunt foarte pretențioși CITEȘTE ȘI Samsung Romania: În acest an vor fi vândute în România mai multe smartphone-uri. Clienții români sunt foarte pretențioși

Generarea cheilor de criptare, afișarea pictogramelor numerice pentru a evidenția notificările, etichetarea persoanelor în poze, autocompletarea textului în căsuța de căutare și oprirea notificărilor pentru o conversație sunt câteva dintre caracteristicile vizate de proces.

Cel mai probabil, cele două companii vor ajunge la o înțelegere. Fie Facebook va fi de acord să plătească pentru brevetele deținute de BlackBerry, fie va găsi niște brevete proprii pentru care să inițieze propriul proces pentru a anula acțiunea celor de la BlackBerry.

Nu este neobișnuit ca o companie aflată pe o pantă descendentă sau care încearcă să se reinventeze să caute orice mijloace de finanțare, inclusiv acest gen de procese. A făcut-o Yahoo! cu Facebook în 2012, Nokia cu Apple în 2016, iar exemplele ar putea continua.

viewscnt
Afla mai multe despre
blackberry
facebook