Breșă de scuritate la Camera Deputaților - S-au furat 316 documente, inclusiv copii ale actelor de identitate ale parlamentarilor. Atac cibernetic masiv asupra site-ului DNSC

Breșă de scuritate la Camera Deputaților - S-au furat 316 documente, inclusiv copii ale actelor de identitate ale parlamentarilor. Atac cibernetic masiv asupra site-ului DNSC
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2024

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că în atacul cibernetic de la Camera Deputaților s-au furat 316 documente, inclusiv copii ale actelor de identitate ale parlamentarilor. De asemenea, ministrul anunță un atac cibernetic masiv asupra site-ului DNSC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizăriii, Bogdan Ivan, a vorbit despre atacul cibernetic de la Camera Deputaților, scrie News.ro.

Salesforce concediază angajați în timp ce ...caută personal CITEȘTE ȘI Salesforce concediază angajați în timp ce ...caută personal

”Vorbim de un total de 316 fișiere care au fost copiate, dintre care 190 documente scanate și 36 edtabile”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, au fost sustrase atât documente publice, dar și acte de identitate ale parlamentarilor.

”Conținutul lor este unul public și anume contracte de servicii, adrese instituționale, date din buget și date care nu sunt destinate publicului – copii după actele de identitate ale parlamentarilor”, a mai precizat ministrul.

Acesta anunță, de asemenea, un atac cibernetic masiv asupra site-ului DNSC.

”În cursul noptții, între ora 1 și 7 dimineața, site-ul DNSC a fost atacat, cu o pondere de 18.000 de accesări pe secundă”, a mai afirmat Ivan.

viewscnt
Afla mai multe despre
camera deputaților
atac cibernetic