Microsoft - cea mai puternică creștere a veniturilor începând din 2022

Microsoft -  cea mai puternică creștere a veniturilor începând din 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2024

Microsoft Corp. a înregistrat cea mai puternică creștere a veniturilor începând din 2022, stimulată de interesul față de noile produse de inteligență artificială, care, la rândul lor, conduc la reînnoirea cheltuielilor pentru cloud computing.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile din al doilea trimestru, care s-a încheiat la 31 decembrie, au crescut cu 18%, până la 62 de miliarde de dolari, în timp ce profitul a fost de 2,93 de dolari pe acțiune,. Analiștii chestionați de Bloomberg au estimat în medie un câștig pe acțiune de 2,78 dolari la vânzări de 61,1 miliarde dolari.

Vânzări de acțiuni Amazon de 10 miliarde de dolari ale fostei soții a fondatorului Jeff Bezos CITEȘTE ȘI Vânzări de acțiuni Amazon de 10 miliarde de dolari ale fostei soții a fondatorului Jeff Bezos

Vânzările de servicii cloud Azure au crescut cu 30%, comparativ cu o creștere de 29% în trimestrul precedent. Aceasta a depășit creșterea de 28% estimată de analiști.

Veniturile din produse comerciale din cloud au crescut cu 24%, la 33,7 miliarde de dolari.

Serviciul de cloud Microsoft Office pentru utilizatorii de afaceri a depășit, de asemenea, 400 de milioane de clienți plătitori în ultimul trimestru.

OpenAI ieftinește accesul API la GPT-3.5 CITEȘTE ȘI OpenAI ieftinește accesul API la GPT-3.5

Vânzările din unitatea More Personal Computing au crescut la 16,9 miliarde de dolari, depășind ușor proiecția medie a analiștilor. Vânzările globale de computere personale au crescut cu 0,3%.

Veniturile din conținut și servicii Xbox au crescut cu 61%, primul rezultat trimestrial care a inclus Activision Blizzard Inc., achiziționată în octombrie pentru a susține afacerea Xbox.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
gaming
concedieri