Browser-ul web DuckDuckGo a fost lansat pe Windows

Browser-ul web DuckDuckGo a fost lansat pe Windows
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 iun 2023

Utilizatorii de Windows au la dispoziție un nou browser web, dezvoltat de DuckDuckGo, care promite că le protejează intimitatea online.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

DuckDuckGo aduce pe Windows browser-ul web pe care l-a lansat în urmă cu nouă luni pe macOS. La fel ca motorul de căutare cu același nume, browser-ul pune accent pe protejarea intimității.

Compania spune că browser-ul său nu colectează datele utilizatorilor și nici nu le urmărește acestora fiecare pas făcut online pentru a-i targeta cât mai eficient cu reclame digitale.

Google adaugă rezultatele din rețelele sociale în paginile de căutare CITEȘTE ȘI Google adaugă rezultatele din rețelele sociale în paginile de căutare

Browser-ul DuckDuckGo arată și funcționează, în principiu, la fel ca Google Chrome sau Microsoft Edge, însă, are și o serie de funcții originale, pe care Google, de exemplu, nu le-ar oferi vreodată.

De exemplu, Duck Player este mod special pentru YouTube, care încarcă filmările video de pe acesta, dar blochează toate componentele care urmăresc utilizatorii și ajută la targetarea cu reclame.

Noul browser este construit pe tehnologia WebView2 din Windows și folosește motorul de randare Blink, care este folosit de Chrome și, în fapt, de majoritatea browser-elor web.

Pentru început, browser-ul DuckDuckGo este disponibil pe Windows în beta. Lipsesc unele facilități, precum suportul pentru extensii, însă, producătorul promite că îl va actualiza rapid.

viewscnt
Afla mai multe despre
browser
duckduckgo
windows
intimitate