Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege care poate duce la interzicerea TikTok în Statele Unite

Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege care poate duce la interzicerea TikTok în Statele Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2024

Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege prin care se lansează un ultimatum către TikTok. Conform textului, aplicația va fi interzisă în Statele Unite dacă rețeaua de socializare nu-și rupe legăturile cu compania mamă ByteDance și, în sens mai larg, cu China, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Platforma a fost acuzată de oficialii americani că permite Beijingului să spioneze și să manipuleze cei 170 de milioane de utilizatori americani ai săi, arată news.ro.

Interdicția trebuie acum să fie aprobată de Senat.

VIDEO Zuckerberg lansează un nou instrument pentru a concura cu ceilalți giganți din domeniul tehnologiei CITEȘTE ȘI VIDEO Zuckerberg lansează un nou instrument pentru a concura cu ceilalți giganți din domeniul tehnologiei

Totuși, potrivit AP, chiar dacă textul devine lege, compania va avea la dispoziție până la un an pentru a găsi un cumpărător și va încerca probabil să conteste legea în instanță, argumentând că aceasta ar priva milioanele de utilizatori ai aplicației de drepturile lor în temeiul Primului Amendament. Contestațiile în instanță ar putea întârzia semnificativ calendarul stabilit de Congres sau ar putea bloca intrarea în vigoare a legii.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
tiktok