Când natura este mai rapidă decât tehnologia: Waze a sugerat șoferilor să aleagă trasee care treceau prin mijlocul incendiilor din California

Când natura este mai rapidă decât tehnologia: Waze a sugerat șoferilor să aleagă trasee care treceau prin mijlocul incendiilor din California
scris 10 dec 2017

În mod obișnuit, aplicațiile de navigație precum Waze, deținut de Alphabet Inc., pot face minuni, direcționând ireproșabil și rapid șoferii prin trafic. Nu întotdeauna însă, californienii care încercau săptămâna trecută să ocolească atât zona incendiilor, cât și șosele și autostrăzile mai aglomerate, constatând că aplicația îi îndrumă exact în zona flăcărilor, traseele respective fiind evident mai “libere”.

Șoferii americani au postat pe Twitter mai multe poze cu aplicații, inclusiv Waze, care le configurau traseele, îndrumându-i în zona incendiilor care au cuprins săptămâna trecută Sudul Californiei.

Departamentul de Poliție din Los Angeles a avertizat conducătorii auto în timpul unei conferințe de presă să fie precauți atunci când utilizează cu aplicații de navigare în zona incendiilor și să se supună tuturor restricțiilor de circulație și blocajelor poliției rutiere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Waze, Chelsea Russo, citată de Bloomberg, compania este în permanent contact cu departamentul de transport din Los Angeles pentru a identifica zonele de incendiu și și-a actualizat cartografia pentru a reflecta aproximativ 150 de segmente rutiere închise. Incendiile avansează însă atât de repede încât Waze a avut dificultăți să țină pasul cu ele, susține Russo.

viewscnt
Afla mai multe despre
waze
aplicații
navigație
california