Capitalizarea Apple depășește 1 trilion de dolari pentru prima dată în ultimele 10 luni, după evenimentul de lansare a iPhone 11

Capitalizarea Apple depășește 1 trilion de dolari pentru prima dată în ultimele 10 luni, după evenimentul de lansare a iPhone 11
scris 11 sep 2019

Apple a atins în ședința de tranzacționare de miercuri o capitalizare bursieră de peste 1 trilion de dolari, valoare de piață la care gigantul american nu a mai ajuns din noiembrie 2018.

Acțiunile Apple sunt în urcare cu circa 2,8% miercuri, susținute de lansarea iPhone 11, la un eveniment gigant organizat marți.

În cadrul evenimentului organizat la Steve Jobs Theater, sala de conferințe a noului sediu al companiei, Apple a prezentat trei noi modele de iPhone: iPhone 11, 11 Pro și 11 Pro Max.

Totodată, Apple a prezentat detalii despre servicul de streaming care va fi lansat luna viitoare. Acțiunile Netflix și Disney au scăzut ca urmare a anunțului privind lansare Apple TV+, care va fi disponibil de la 1 noiembrie și va costa 4,99 dolari pe lună, potrivit unui anunț făcut marți seara de șeful Apple, Tim Cook. Noul serviciu va fi disponibil în peste 100 de țări încă din prima zi și va primi conținut original nou în fiecare lună.

Două proiecte majore IT în domeniul educației de 90 milioane euro au primit undă verde CITEȘTE ȘI Două proiecte majore IT în domeniul educației de 90 milioane euro au primit undă verde

Acțiunile Netflix au închis ieri în scădere cu 2,9%, iar Disney a pierdut 2,2% în ședința de marți, după anunțarea detaliilor legate de Apple TV+.

În prezent, chiar dacă valorează mai bine de 1.000 de miliarde de dolari, Apple este pe locul doi în funcție de capitalizarea bursieră, în urma Microsoft, care are o valoare de piață de 1,04 trilioane de dolari.

În august 2018, Apple a devenit prima companie privată care a ajuns la o capitalizare de 1 trilion de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
capitalizare apple
valoare apple
iphone 11
apple tv