ULTIMA ORĂ Apple devine prima companie privată care atinge o capitalizare de 1 trilion de dolari

ULTIMA ORĂ Apple devine prima companie privată care atinge o capitalizare de 1 trilion de dolari
scris 2 aug 2018

Gigantul american Apple devine prima companie privată care ajunge la o capitalizare de 1 trilion de dolari, după o creștere de 3% în ședința de joi.

Avansul vine după ce, miercuri, acțiunile au urcat cu aproape 6%.

Acest prag simbolic a fost depășit atunci când o acțiune a atins, către ora 15.50 GMT (18.50, ora României), prețul de 207,05 dolari pe Wall Street.

Deși Apple a vândut mai puține telefoane decât estimau analiștii (fiind și depășită de Huawei în funcție de livrări), prețurile de vânzare au depășit așteptările, susținute de iPhone X (cu preț de pornire 1.000 de dolari), cel mai vândut model al companiei în ultimele trei luni.

FOTO Prima imagine de presă cu Galaxy Note 9 apare înainte de lansarea oficială CITEȘTE ȘI FOTO Prima imagine de presă cu Galaxy Note 9 apare înainte de lansarea oficială

Profitul net al Apple a  crescut, comparativ cu perioada echilvalentă din 2017, de la 8,7 miliarde de dolari la 11,5 miliarde de dolari. Veniturile companiei au fost de 53,3 miliarde de dolari, în creștere cu 17%, susținute mai ales de veniturile din servicii, care au crescut cu peste 30%.

De la începutul anului 2018, acțiunile Apple au crescut cu aproape 20%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
companie
capitalizare