ULTIMA ORĂ Apple devine prima companie privată care atinge o capitalizare de 1 trilion de dolari

ULTIMA ORĂ Apple devine prima companie privată care atinge o capitalizare de 1 trilion de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 aug 2018

Gigantul american Apple devine prima companie privată care ajunge la o capitalizare de 1 trilion de dolari, după o creștere de 3% în ședința de joi.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Avansul vine după ce, miercuri, acțiunile au urcat cu aproape 6%.

Acest prag simbolic a fost depășit atunci când o acțiune a atins, către ora 15.50 GMT (18.50, ora României), prețul de 207,05 dolari pe Wall Street.

Deși Apple a vândut mai puține telefoane decât estimau analiștii (fiind și depășită de Huawei în funcție de livrări), prețurile de vânzare au depășit așteptările, susținute de iPhone X (cu preț de pornire 1.000 de dolari), cel mai vândut model al companiei în ultimele trei luni.

FOTO Prima imagine de presă cu Galaxy Note 9 apare înainte de lansarea oficială CITEȘTE ȘI FOTO Prima imagine de presă cu Galaxy Note 9 apare înainte de lansarea oficială

Profitul net al Apple a  crescut, comparativ cu perioada echilvalentă din 2017, de la 8,7 miliarde de dolari la 11,5 miliarde de dolari. Veniturile companiei au fost de 53,3 miliarde de dolari, în creștere cu 17%, susținute mai ales de veniturile din servicii, care au crescut cu peste 30%.

De la începutul anului 2018, acțiunile Apple au crescut cu aproape 20%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
companie
capitalizare