Cognizant Softvision pregătește angajări și noi studiouri în România

Cognizant Softvision pregătește angajări și noi studiouri în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 sep 2019

Furnizorul american de soluții IT Cognizant Technology Solutions, care a preluat Softvision într-o tranzacție estimată la peste 500 milioane de euro, își dezvoltă operațiunile din România, pentru a răspunde unei cereri crescute pentru soluții de dezvoltare și transformare digitală utilizate de clienți de top din domeniul serviciilor financiare, asigurări, retail, turism, precum și alte industrii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planurile de creștere a echipei vizează recrutarea a cel puțin 500 de persoane în domeniul tehnologiei creative, până la finalul acestui an. Astăzi are aproximativ 1.700 de angajați în domeniul IT în România.

Proiectul noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni - scos la licitație CITEȘTE ȘI Proiectul noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni - scos la licitație

Pe lângă extinderea echipei, divizia de Digital Engineering din cadrul Cognizant plănuiește lansarea de noi studiouri de design în zone cheie din București, Iași și Timișoara. 

Softvision a fost fondată în Cluj-Napoca în urmă cu circa 20 de ani.

Profit.ro a relatat, în octombrie, că dezvoltatorul de software Softvision, companie fondată la Cluj de antreprenorul Laurențiu Russo, a fost preluată de Cognizant, una dintre companiile din Fortune 500 cu cea mai rapidă creștere. Potrivit unor surse din piață, valoarea tranzacției s-a ridicat la 550 milioane de euro.

Compania a fost înființată la Cluj-Napoca în 1998 de Laurențiu Russo. Russo, actualmente Chief Technology Officer (CTO) al Softvision, și-a cedat toate părțile sociale la Softvision SRL către Softvision LLC, înregistrată în SUA, în anul 2016. Anterior tranzacției cu Cognizant, Softvsion LLC era deținută de fondul american Tower Arch Capital.

Cognizant, fondată la Teaneck, New Jersey, în 1994, se numără printre companiile cu cea mai rapidă dezvoltare din Fortune 500. Compania este inclusă în indicii Nasdaq și S&P 500 ai bursei de la New York.

viewscnt
Afla mai multe despre
cognizant softvision
it