Casa Albă, plan de 11 miliarde de dolari în sectorul semiconductorilor

Casa Albă, plan de 11 miliarde de dolari în sectorul semiconductorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2024

Casa Albă a prezentat vineri planul guvernului SUA de a cheltui 11 miliarde de dolari pentru cercetare și dezvoltare legate de semiconductori și a declarat că lansează Centrul Național de Tehnologie a Semiconductorilor, de 5 miliarde de dolari, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Congresul a aprobat în august 2022 legea de referință Chips and Science Act. Legea prevede fonduri de 52,7 miliarde de dolari, inclusiv subvenții de 39 de miliarde de dolari pentru producția de semiconductori și 11 miliarde de dolari pentru cercetare și dezvoltare.

VIDEO Rușii au atacat cu drone porturile ucrainene de pe Dunăre. UPDATE MApN: România a fost în pre-alertă aeriană și a ridicat F-16 CITEȘTE ȘI VIDEO Rușii au atacat cu drone porturile ucrainene de pe Dunăre. UPDATE MApN: România a fost în pre-alertă aeriană și a ridicat F-16

De asemenea, creează un credit fiscal pentru investiții de 25% pentru construirea de fabrici de cipuri, estimat la 24 de miliarde de dolari.

Piesa centrală a programului de cercetare și dezvoltare este Centrul Național de Tehnologie a Semiconductorilor, care va efectua cercetări și prototipuri de tehnologie avansată a semiconductorilor.

Fost executiv de top la OMV Petrom, Siemens sau Transelectrica, condamnat penal pentru intermediere de șpagă CITEȘTE ȘI Fost executiv de top la OMV Petrom, Siemens sau Transelectrica, condamnat penal pentru intermediere de șpagă

Centrul este ”un parteneriat public-privat prin care guvernul, clienții din industrie, furnizorii, cadrele universitare, antreprenorii, capitaliștii de risc să se reunească pentru a inova, conecta, rețea, rezolva probleme și permite americanilor să concureze și să concureze în lume”, a declarat secretarul american pentru Comerț, Gina Raimondo, la un eveniment la Casa Albă.

Secretarul pentru Energie Jennifer Granholm a spus că efortul face parte dintr-o ”strategie industrială în jurul cipurilor” pentru a preveni pierderea locurilor de muncă în străinătate și pentru a adăuga locuri de muncă americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
investiții semiconductori
cercetare dezvoltare semiconductori
industria semiconductorilor