Câștigătorii UiPath Automation Awards: compania românească SmartDreamers și un startup polonez

 Câștigătorii UiPath Automation Awards: compania românească SmartDreamers și un startup polonez
scris 1 nov 2019

SmartDreamers, o companie de automatizare a procesului de recrutare fondată de trei tineri din Târgu Mureș, a câștigat competiția “UiPath Automation Awards”, categoria Scale-up Automation, în cadrul evenimentului How To Web 2019. Concursul a atras peste 100 de startup-uri din Europa Centrală și de Est.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

La concursul UiPath se pot înscrie startup-uri și companii <early stage> din domeniul automatizării din Europa Centrală și de Est: Albania, Belarus, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Republica Moldova, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Ucraina și Turcia.

Concursul are două categorii: Startup și Scale-up.

Pe lângă SmartDreamers, în finala concursului, la categoria Scale-up, au ajuns Aggero (România) și Applica AI (Polonia).

La cea de-a doua categorie, Startup, câștgătoare a fost o companie poloneză, Edward.AI. În finală au ajuns trei startup-uri: Bulletproof AI (Cehia), Edward.AI (Polonia) și Nifty learning (România).

ULTIMA ORĂ Licitația 5G a fost amânată pentru prima jumătate a anului viitor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Licitația 5G a fost amânată pentru prima jumătate a anului viitor

SmartDreamers este o soluție software de Recruitment Marketing Automation utilizată de către companii enterprise sau în creștere accelerată. Branduri precum L’Oreal, Siemens, Temenos sau UiPath utilizează SmartDreamers ca un centru de comandă în recrutarea online.

SmartDreamers a fost fondată în 2014, la Târgu Mureș, iar în prezent are operațiuni în Europa, Statele Unite și regiunea Asia-Pacific.

UiPath, startup desprins în 2015 dintr-o companie românească specializată în furnizarea de soluții software pentru outsourcing, are sediul la New York și aproape 2.600 de angajați în 19 țări, inclusiv în România, unde se află principalul hub de cercetare-dezvoltare.

Compania dezvoltă și vinde tehnologie RPA (Robotic Process Automation), roboții software proprii fiind  programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

La începutul anului trecut, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Șase luni mai târziu, UiPath a atras noi fonduri de la investitori existenți și de la fondul Sequoia Capital, obținând o evaluare de 3 miliarde de dolari.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
smartdreamers
uipath
premii uipath
uipath automation awards