Unicornul UiPath, fondat de 2 români, a intrat în Top-ul Forbes al celor mai bune 15 companii de cloud computing. Evaluare ridicată la 3 miliarde de dolari cu bani inclusiv de la compania-mamă a Google și un fond care a investit în Jobs și Musk

Unicornul UiPath, fondat de 2 români, a intrat în Top-ul Forbes al celor mai bune 15 companii de cloud computing. Evaluare ridicată la 3 miliarde de dolari cu bani inclusiv de la compania-mamă a Google și un fond care a investit în Jobs și Musk

Daniel Dines, cofondator și director general UiPath

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 sep 2018

Startup-ul tech UiPath, fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, estimat recent la peste 1 miliard de dolari, a intrat în Top-ul Forbes al celor mai buni 100 de jucători din domeniul cloud computing, ridicându-și în paralel evaluarea la 3 miliarde de dolari în urma unei noi finanțări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

UiPath a debutat pe locul al 14-lea, cea mai bună poziționare în rândul celor 27 de companii nou-intrate în Top-ul Forbes 100 Cloud, aflat la cea de a treia ediție. Clasamentul evaluează companiile din domeniul cloud computing după criterii precum creșterea veniturilor, valoarea și cota de piață și finanțare.

În paralel, start-up-ul fondat de români a urcat la o evaluare de 3 miliarde de dolari, primind acum o finanțare de 225 milioane dolari prin intermediul Sequoia Capital și Capital G, ultima fiind un vehicul de investiții al grupului Alphabet, care include Google.

Sequoia a finanțat, în timp, printre altele, proiecte dezvoltate de nume ca Steve Jobs (fondatorul Apple), Larry Page (co-fondator Google) și Elon Musk (CEO Tesla).

La runda anterioară de finanțare, derulată în luna martie, UiPath a obținut o evaluare de 1,1 miliarde de dolari, intrând astfel în clubul “unicornilor”, format din companii private a căror valoare de piață se ridică la cel puțin 1 miliard de dolari.

Startup-ul s-a desprins în 2015 dintr-o companie specializată în furnizarea de soluții software pentru outsourcing, iar până astăzi reușise să atragă 183 de milioane de dolari de la investitori precum Accel Partners, CapitalG, KPCB, Credo Ventures și Seedcamp

În mai, UiPath a deschis al doilea său birou din România, la Cluj-Napoca, și a anunțat că pregătește angajări.

Top-ul Forbes 100 Cloud este condus de procesatorul de plăți Stripe, cu sediul la San Francisco, evaluat la 9,2 miliarde de dolari. Pe locul al doilea se află operatorul platformei de mesagerie Slack, de asemenea din San Francisco, podiumul fiind completat tot de o companie americană, Zoom Video Communications, ce oferă soluții soft și echipamente pentru videoconferințe.

CEO UiPath: Ne vom lista în 2-3 ani pe NASDAQ. Suntem produsul învățământului comunist, cu actuala generație e mai greu. Nu am făcut bani pentru mașini scumpe și vile în Pipera sau pentru a merge în cluburi la distracție CITEȘTE ȘI CEO UiPath: Ne vom lista în 2-3 ani pe NASDAQ. Suntem produsul învățământului comunist, cu actuala generație e mai greu. Nu am făcut bani pentru mașini scumpe și vile în Pipera sau pentru a merge în cluburi la distracție

UiPath este o companie românească cu sediul în Statele Unite ale Americii și angajați în 14 țări, specializată în dezvoltarea și vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation / RPA). Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
forbes
top 100 cloud
clasament
top
intrare
daniel dines
marius tirca