Căștile și accesoriile Apple vor trece la USB-C în cel mult doi ani

Căștile și accesoriile Apple vor trece la USB-C în cel mult doi ani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 oct 2022

Forțată de noua legislație europeană, Apple își va dota produsele cu USB-C, conform unui plan de upgrade care include și accesoriile vândute de compania americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nu doar iPhone-uri, iPad-urile și laptopurile vândute de Apple vor fi nevoite să treacă la USB-C, ci toate produsele companiei care intră sub incidența noii legislații europene, adică inclusiv căștile și celelalte accesori care necesită alimentare cu energie.

USB-C va deveni standardul pentru accesoriile Apple până cel târziu în 2024, susțin sursele Bloomberg. Finele lui 2024 este și termenul limită impus pentru trecerea la USB-C de Uniunea Europeană. Singur excepție o reprezintă laptopurile, care au până în 2026.

Apple Pay Later întâmpină probleme în procesul de dezvoltare CITEȘTE ȘI Apple Pay Later întâmpină probleme în procesul de dezvoltare

Astfel următoarele versiuni noi ale căștilor AirPods, dar și ale unor accesorii pentru laptopuri, precum așa-numitul Magic Mouse, vor folosi USB-C pentru alimentare.

Cei de la Bloomberg sunt acum convinși că și următorul model de iPhone, care va fi lansat în toamna anului viitor, va fi dotat cu USB-C, deși Apple are timp până în 2024 să facă acest pas.

Însă, sunt surse care susțin că USB-C va avea viață scurtă pe gadgeturile Apple și că acesta a fi folosit doar până când Apple va termina de dezvoltat tehnologia de încărcare prin inducție, la care lucrează în prezent. Când aceasta va fi gata, sunt șanse mari ca Apple să renunțe complet la fire, iPhone-urile și alte produse ale companiei să se încarce exclusiv wireless.

viewscnt
Afla mai multe despre
casti
accesorii
apple
usb-c