Cazurile Apple și Meta, prioritare pentru Comisia Europeană. Acuzațiile împotriva celor doi giganți IT vor veni înainte de vacanța din august - surse

Cazurile Apple și Meta, prioritare pentru Comisia Europeană. Acuzațiile împotriva celor doi giganți IT vor veni înainte de vacanța din august - surse
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2024

Apple și Meta Platforms vor fi probabil acuzate pentru nerespectarea regulilor emblematice ale Uniunii Europene menite să le limiteze puterea înainte de vacanța de vară din august, au declarat vineri trei persoane care au cunoștințe directe despre această chestiune, transmite Reuters.

Comisia Europeană, care a lansat în martie investigații asupra celor două companii și Google, parte a grupului Alphabet în conformitate cu Legea pentru servicii digitale (Digital Markets Act - DMA), consideră Apple și Meta drept cazuri prioritare, au spus oamenii.

Urmărește-ne și pe Google News

DMA cere ca Big Tech să creeze spațiu pentru ca rivalii mai mici să concureze și să faciliteze trecerea oamenilor între serviciile online concurente, cum ar fi platformele de social media, browserele de internet și magazinele de aplicații.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Meta va întrerupe antrenarea AI-ului cu datele europenilor CITEȘTE ȘI Meta va întrerupe antrenarea AI-ului cu datele europenilor

Autoritățile de reglementare din UE vor emite constatări preliminare care sunt similare acuzațiilor antitrust înainte de vacanța de vară din august, Apple fiind primul acuzat, urmat de Meta, au spus sursele.

Comisia și Meta au refuzat să comenteze.

Apple a făcut referire la declarația sa din martie în care a spus că este încrezătoare că planul său respectă DMA și continuă să se angajeze în mod constructiv cu Comisia.

Companiile pot oferi remedii pentru a aborda preocupările expuse în constatări, înainte de o decizie finală așteptată înainte ca șeful UE pentru antitrust, Margrethe Vestager, să își încheie mandatul în noiembrie, care ar putea include amenzi de până la 10% din cifra de afaceri anuală globală a unei companii, pentru încălcări.

Investigația UE vizează regulile de conducere ale Apple, despre care autoritățile de reglementare impun limitări care îi împiedică pe dezvoltatorii de aplicații să informeze gratuit utilizatorii despre ofertele din afara App Store, precum și noile sale taxe percepute dezvoltatorilor de aplicații.

Este așteptat ca autoritățile de reglementare din UE să taxeze Apple în legătură cu această problemă, au spus oamenii, adăugând că o a doua investigație, care se concentrează pe ecranul său de alegere pentru browserul său web Safari, va dura probabil mai mult timp.

Investigația preliminară privind Meta se concentrează pe modelul de plată sau consimțământ introdus recent, în care utilizatorii plătesc o taxă de abonament pentru Facebook și Instagram fără reclame, au spus oamenii. FT a fost prima care a raportat că Apple va fi acuzată de UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
meta
amenda
comisia europeana