Apple, dată în judecată pentru că ar plăti mai puțin femeile

Apple, dată în judecată pentru că ar plăti mai puțin femeile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 iun 2024

Un nou proces intentat în Statele Unite împotriva Apple acuză gigantul american că folosește practici care duce la salarii mai mici pentru femei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Apple este acuzată că a plătit sistematic salarii mai mici pentru femeile angajate, în comparație cu bărbații, pe o perioadă de patru ani.

Procurorii spun că apple a discriminat în mod sistematic femeile, folosind o politică de stabilire a salariilor bazată pe condițiile anterioare de salarizare.

Apple și Meta ar urma să fie puse sub acuzare pentru încălcarea legilor europene CITEȘTE ȘI Apple și Meta ar urma să fie puse sub acuzare pentru încălcarea legilor europene

Printre altele, Apple ar fi cerut aplicațiilor să spună ce salarii au avut anterior și ce așteptări au la momentul în care vor să obțină un post în cadrul Apple.

Asta, conform acuzatorilor, ar fi dus la perpetuarea situației din piața muncii, unde femeile sunt, în mod constant, plătite mai puțin decât bărbați pentru posturi similare.

Procesul a fost intentat la tribunalul din San Francisco de două femei care cer compensații financiare pentru 12.000 de femei care au lucrat sau încă lucrează pentru Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
proces
salarii
femei