CEO-ul OpenAI spune că compania ar putea deveni o corporație cu scop profit, potrivit The Information

CEO-ul OpenAI spune că compania ar putea deveni o corporație cu scop profit, potrivit The Information
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2024

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, le-a spus unor acționari că startupul se gândește să-și schimbe structura de guvernanță într-o afacere cu scop profit, pe care consiliul nonprofit al companiei să nu o controleze, a raportat vineri The Information.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Un scenariu pe care Altman a spus că îl ia în considerare consiliul este o corporație de beneficii cu scop profit, pe care rivali precum Anthropic și xAI îl folosesc, se arată în articol, citând o persoană care a auzit comentariile.

Manuela Catrina, acuzată recent de fostul ambasador SUA, Adrian Zuckerman, de relații apropiate cu China, demisionează din funcția de director adjunct DNSC CITEȘTE ȘI Manuela Catrina, acuzată recent de fostul ambasador SUA, Adrian Zuckerman, de relații apropiate cu China, demisionează din funcția de director adjunct DNSC

Discuțiile referitoare la restructurare sunt fluide și Altman și colegii săi directori ar putea decide în cele din urmă să adopte o abordare diferită, a adăugat The Information.

Ca răspuns la întrebările Reuters cu privire la raport, OpenAI a spus: ”Rămânem concentrați pe construirea unei inteligențe artificiale care să fie în beneficiul tuturor. Organizația nonprofit este esențiala misiunii noastre și va continua să existe”, scrie News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
sam altman