Cel mai nou update de Chrome șterge datele utilizatorilor din celelalte aplicații instalate

Cel mai nou update de Chrome șterge datele utilizatorilor din celelalte aplicații instalate
scris 16 dec 2019

Google a întrerupt implementarea celui mai recent update al browser-ului Chrome pentru Android, după ce s-a constatat că acesta generează pierderea informațiilor de care au nevoie alte aplicații de pe telefon.

Foarte mulți utilizatorii au început în ultimele zile să se plângă dezvoltatorilor de aplicații pentru Android de faptul că au dispărut datele personale - configurări salvate, conturi create etc.

În cele din urmă, s-a descoperit că aplicațiile care suferă de această problemă sunt, de fapt, victimele celui mai recent update al browser-ului Chrome pentru Android.

Datele nu sunt pur și simplu eliminate de pe telefon, însă nu mai pot fi accesate de aplicațiile care au nevoie de ele.

ANCOM: Veniturile totale din comunicații, în ușoară creștere în prima jumătatea a acestui an CITEȘTE ȘI ANCOM: Veniturile totale din comunicații, în ușoară creștere în prima jumătatea a acestui an

În fața acestui fapt, Google a decis să întrerupă implementarea versiunii 79 a browser-ului Chrome, până la rezolvarea problemei, deși aceasta fusese instalată deja pe aproximativ 50% din toate smartphone-urile cu Android compatibile.

De vină este componenta WebView din Google Chrome. Majoritatea aplicațiilor de Android care au nevoie să încarce pagini web apelează la această componentă atunci când utilizatorul accesează un link.

Utilizatorilor care pot instala update-ul la Chrome 79 le este recomandat să nu facă acest lucru până la implementarea unei rezolvări.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
android
aplicatii