Centrul Internațional de Excelență în Inteligență Artificială, deschis la Universitatea Politehnica din București

Centrul Internațional de Excelență în Inteligență Artificială, deschis la Universitatea Politehnica din București
scris 5 dec 2021

Universitatea Politehnica din București a inaugurat, în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, Centrul Internațional de Excelență în Inteligență Artificială.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" și Universitatea Tehnică din Republica Moldova și se află sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Astfel, Centrul va dezvolta un ecosistem de excelență în cercetare și inovare în domeniul Inteligenței Artificiale (IA) și va crea un mediu dedicat cercetării fundamentale și aplicate, ideilor inovatoare, cooperării între entitățile publice și private care dezvoltă tehnologii de IA și aplicațiilor bazate pe aceasta, potrivit Agerpres.

Centrul urmărește stabilirea de parteneriate și realizarea de proiecte comune de cercetare și dezvoltare cu companii naționale și multinaționale din România și implementarea soluțiilor de IA în aplicații comerciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
politehnica
ai
inteligenta artificiala