Cercetătorii din domeniul securității au găsit o cale de a accesa grupurile de discuții din WhatsApp

Cercetătorii din domeniul securității au găsit o cale de a accesa grupurile de discuții din WhatsApp
scris 11 ian 2018

În ciuda criptării, un grup de cercetători germani susține că hackerii pot accesa informațiile din grupurile de discuții ale aplicației WhatsApp.

Mai mulți cercetători germani din domeniul securității cibernetice au anunțat în cadrul conferinței pe teme de securitate Real World Crypto, ce are loc în Elveția, că grupurile de WhatsApp pot cădea victimă hackerilor, în pofida criptării folosite de aplicația celor de la Facebook.

Conform experților, oricine reușește să dobândească controlul asupra serverelor folosite de WhatsApp, se poate adăuga într-un grup de discuții fără a fi necesară aprobarea administratorului acelui grup.

Din momentul intrării în grup, hacker-ul dobândește cheia secretă necesară criptării și decriptării mesajelor, având acces la toate mesajele din grup, mai puțin cele trimise anterior accesării grupului.

Site-ul Antena 3 a folosit automat un miner de criptomonede pe dispozitivele utilizatorilor CITEȘTE ȘI Site-ul Antena 3 a folosit automat un miner de criptomonede pe dispozitivele utilizatorilor

În mod legal, în afară de angajații companiei, serverele WhatsApp pot fi accesate și de guvernele care cer acest lucru pentru anumite cauze punctuale. Însă, această abordare, conform cercetătorilor germani, deschide poarta pentru hackeri, cunoscuți pentru abilitățile pe care le au în compromiterea securității serverelor.

Alex Stamos, șeful pe partea de securitate de la Facebook, spune că, de fapt, aceasta nu este o vulnerabilitate, ci modul expres în care a fost gândită aplicația. Acesta este de părere că schimbarea abordării ar complica folosirea serviciului.

În plus, Stamos susține că utilizatorii au mai multe opțiuni prin care pot verifica ce persoane fac parte dintr-un grup și că WhatsApp afișează în fereastra de chat de fiecare dată când în grup apare un nou membru.

Cercetătorii germani, pe de altă parte, își încheie pledoaria sugerându-le celor care sunt cu adevărat preocupați de intimitate să folosească Signal, aplicația de chat recomandată și de Edward Snowden.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
whatsapp
securitate
facebook