Concediind mii de angajați în alte țări, Ericsson recrutează 100 de români pentru un hub în București

Concediind mii de angajați în alte țări, Ericsson recrutează 100 de români pentru un hub în București
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 11 ian 2018

Producătorul de echipamente mobile de telecomunicații Ericsson va recruta circa 100 de persoane, până în luna martie, care să lucreze într-un hub din București și care să deservească piețe din Europa, inclusiv Rusia și Ucraina, a anunțat Jesus Martin, Senior Project Manager - Finance Business Excellence and Operations la Ericsson.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Ne așteptăm să construim o unitate operațională foarte solidă la începutul acestui an. Scopul final este ca unitatea să fie pe deplin operațională până în iunie 2018", a spus acesta.

Tranzacție: TotalSoft cumpără compania de consultanță ABS din București CITEȘTE ȘI Tranzacție: TotalSoft cumpără compania de consultanță ABS din București

În 2016, Ericsson Telecommunications Romania a înregistrat venituri totale de 773,65 milioane lei și un profit net de 31,96 milioane lei, având 2.840 de angajați.

La nivel global, Ericsson are circa 120.000 de angajați, din care 17.000 în Suedia, dar se confruntă cu o stagnare a cererii pe piețele în dezvoltare.

În vara anului trecut, compania a trecut pe pierdere, rezultatele financiare fiind erodate de vânzările de broadband mobil și de rețele, și a anunțat intensificarea măsurilor de reducere a costurilor, sperând să reducă anual cheltuielile cu cel puțin 10 miliarde de coroane, de la jumătatea acestui an.

În acest sens, a anunțat concedierea a circa 3.000 de persoane și închiderea unor fabrici din Suedia.

New Business Dimensions, fostă companie controlată de Romsys - preluată integral de Vasile Bălaș. Proprietarul, pentru Profit.ro: firma poate să aducă profit, oamenii au rămas chiar dacă vremurile nu au fost «roz» CITEȘTE ȘI New Business Dimensions, fostă companie controlată de Romsys - preluată integral de Vasile Bălaș. Proprietarul, pentru Profit.ro: firma poate să aducă profit, oamenii au rămas chiar dacă vremurile nu au fost «roz»

Decizia pune capăt la 140 de ani de producție în Suedia a companiei care a început prin construcția de telegrafe și echipamente de telefonie.

Ericsson a anunțat totodată că își va reduce personalul în toată lumea. 

În 2014, grupul anunțase deja o reducere cu nouă miliarde de coroane suedeze (1,1 miliarde de dolari) a cheltuielilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson
hub