ChatGPT, cel mai faimos chatbot de până acum, are deja 100 de milioane de utilizatori pe lună. Comparația cu TikTok și Instagram

ChatGPT, cel mai faimos chatbot de până acum, are deja 100 de milioane de utilizatori pe lună. Comparația cu TikTok și Instagram
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 feb 2023

Peste 100 de milioane de oameni au încercat chatbot-ul dezvoltat de OpenAI în prima lună a acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evidenta popularitate de care se bucură ChatGPT are acum și o estimare concretă. Conform firmei de analiză UBS, citată de Reuters și CBS, printre alții, bot-ul conversațional bazat pe AI a depășit deja pragul de 100 de milioane de utilizatori activi lunar la finele lunii ianuarie.

ChatGPT a fost lansat pe 30 noiembrie 2022 și, după prima lună în care a fost disponibil în mod public, avea deja 57 de milioane de utilizatori.

ChatGPT poate „ucide” Google în doi ani, crede creatorul Gmail CITEȘTE ȘI ChatGPT poate „ucide” Google în doi ani, crede creatorul Gmail

În ianuarie, conform aceleiași estimări, în jur de 13 milioane de oameni apelau deja zilnic la abilitățile acestuia.

Pentru a pune în perspectivă performanța meteorică a celui mai faimos chatbot de până acum, pot fi făcute comparații cu unele dintre cele mai folosite platforme sociale.

TikTok a avut nevoie de 9 luni după lansarea globală pentru a ajunge la 100 de milioane de utilizatori pe lună, iar Instagram, a ajuns la același nivel după doi ani și jumătate.

OpenAI tocmai a anunțat o versiune Premium, numită ChatGPT Plus, care oferă o serie de avantaje față de varianta gratuită (ce va rămâne disponibilă în continuare) pentru 20 de dolari pe lună.

Windows 10 va fi scos de la vânzare CITEȘTE ȘI Windows 10 va fi scos de la vânzare

Microsoft, care este unul din acționarii OpenAI, implementează deja în Bing modelul lingvistic pe care se bazează ChatGPT, iar Google lucrează de zor la o alternativă pe care să o implementeze în propriul motor de căutare.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt
chatbot
ai