Microsoft: Hackeri chinezi care au legături cu Beijingul au accesat e-mailuri guvernamentale, inclusiv din SUA

Microsoft: Hackeri chinezi care au legături cu Beijingul au accesat e-mailuri guvernamentale, inclusiv din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2023

Hackeri chinezi care au legături cu Beijingul au accesat din luna mai conturi de e-mail de la aproximativ 25 de organizații, inclusiv conturi guvernamentale americane, într-o campanie de spionaj cibernetic, au declarat Microsoft și oficiali americani, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Statele Unite au detectat ”destul de rapid” o accesare a conturilor guvernului federal și au reușit să prevină intruziuni ulterioare, a declarat consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, într-un interviu acordat programului ”Good Morning America” de la ABC.

Threads va oferi o funcție de editare și altele îmbunătățiri în curând CITEȘTE ȘI Threads va oferi o funcție de editare și altele îmbunătățiri în curând

Departamentul de Stat al SUA a fost una dintre agențiile guvernamentale afectate, potrivit unei persoane familiarizate cu ancheta, care a vorbit sub condiția anonimatului, scrie News.ro.

Grupul de hacking, pe care Microsoft l-a numit Storm-0558, a falsificat tokenuri de autentificare digitală pentru a accesa conturile de webmail care rulează pe serviciul Outlook, a spus compania într-un comunicat.

Activitatea a început în mai, a spus Microsoft.

”Ca și în cazul oricărei activități observate de un actor de stat național, Microsoft a contactat toate organizațiile vizate sau compromise direct prin administratorii lor și le-a oferit informații importante pentru a le ajuta să investigheze și să răspundă”, a adăugat compania.

Microsoft nu a spus ce organizații sau guverne au fost afectate, dar a adăugat că grupul de hacking implicat vizează în primul rând entitățile din Europa de Vest.

Guvernul nu a stabilit încă măsurile fiscale - discută cu CE pentru a nu pierde fonduri UE, pe masă fiind o serie foarte largă de propuneri din raportul Băncii Mondiale. Ulterior, ce măsuri vor fi adoptate depinde de negocierea politică dintre PSD și PNL CITEȘTE ȘI Guvernul nu a stabilit încă măsurile fiscale - discută cu CE pentru a nu pierde fonduri UE, pe masă fiind o serie foarte largă de propuneri din raportul Băncii Mondiale. Ulterior, ce măsuri vor fi adoptate depinde de negocierea politică dintre PSD și PNL

Ambasada Chinei la Londra a spus că acuzația reprezintă o ”dezinformare” și a numit guvernul SUA ”cel mai mare imperiu de hacking din lume și hoț cibernetic global”.

China neagă în mod obișnuit implicarea în operațiuni de hacking, indiferent de dovezile sau contextul disponibil.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, Adam Hodge, a declarat că o intruziune în securitatea cloud a Microsoft ”a afectat sistemele neclasificate”, fără a detalia.

”Oficialii au contactat imediat Microsoft pentru a găsi sursa și vulnerabilitatea în serviciul lor cloud”, a adăugat Hodge.

Departamentul de Stat ”a detectat activitatea anormală” și ”a luat măsuri imediate pentru a ne securiza sistemele”, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului, într-un comunicat.

Experții în securitate cibernetică din sectorul privat au spus că activitatea de hacking recent descoperită arată modul în care grupurile chineze își îmbunătățesc capacitățile cibernetice.

”Spionajul cibernetic chinez a parcurs un drum lung de la tacticile de spargere și de acapare cu care mulți dintre noi sunt familiarizați”, a declarat John Hultquist, analist șef la firma americană de securitate cibernetică Mandiant.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
hackeri