China cere SUA să ridice sancțiunile impuse Huawei, înainte întâlnirii dintre președinții Trump și Xi de la summitul G20

China cere SUA să ridice sancțiunile impuse Huawei, înainte întâlnirii dintre președinții Trump și Xi de la summitul G20
scris 28 iun 2019

Statele Unite ar trebui să ridice imediat sancțiunile impuse producătorului de echipamente de telecomunicații Huawei, a declarat joi un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Comerțului, cu doar câteva zile înainte de întâlnirea de sâmbătă a președinților Donald Trump și Xi Jinping, la summitul G20 de la Tokyo, transmite Reuters.

China se opune controlului abuziv al exporturilor și cere Statelor Unite să revină pe calea cooperării, a declarat purtătorul de cuvânt Gao Feng.

Trump a afirmat miercuri că este posibil un acord comercial cu Xi, la summitul G20, dar că este pregătit să impună tarife tuturor importurilor din China, dacă dezacordul va persista, scrie News.ro.

FOTO A fost prezentat primul smartphone cu cameră frontală montată sub ecran CITEȘTE ȘI FOTO A fost prezentat primul smartphone cu cameră frontală montată sub ecran

Trump a sugerat cu Huawei ar trebui să fie inclusă în acord.

Wall Street a relatat, citând oficiali chinezi, că Xi a planificat să îi prezinte lui Trump termenii săi pentru încheierea disputei comerciale, inclusiv pentru eliminarea interdicției de vânzare a tehnologiei americane către Huawei

China mai dorește ca SUA să elimine toate tarifele punitive și renunțarea la eforturile de a determina China să se angajeze la achiziția mai multor bunuri americane decât conveniseră inițial cele două părți.

Statele Unite au inclus Huawei pe o listă neagră de companii care nu pot cumpăra produse americane, din motive de securitate. În consecință, companiile americane nu își pot vinde produsele către Huawei fără acordul autorităților americane.

Huawei a negat că produsele sale reprezintă un risc de securitate.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
huawei
sua
china