China se opune ferm măsurilor luate de Statele Unite împotriva Huawei și va lua măsuri să protejeze drepturile companiilor chineze

China se opune ferm măsurilor luate de Statele Unite împotriva Huawei și va lua măsuri să protejeze drepturile companiilor chineze
scris 18 mai 2020

Ministerul Comerțului din China a anunțat duminică că se opune ferm celor mai recente reglementări ale Statelor Unite împotriva Huawei și că va lua toate măsurile necesare pentru a proteja drepturile și interesele firmelor chineze, transmite Reuters.

Ministerul a afirmat într-o declarație că îndeamnă Statele Unite să oprească imediat acțiunile greșite, scrie News.ro.

Administrația Trump a decis vineri să blocheze livrările de cipuri către compania Huawei Technologies, amplificând temerile de represalii chineze și provocând scăderea puternică a acțiunilor producătorilor americani de echipamente pentru fabricar a cipurilor. Noua regulă a intrat în vigoare vineri, dar va avea o perioadă de grație de 120 de zile.

FOTO Amazon lansează o nouă tabletă Fire HD 8 CITEȘTE ȘI FOTO Amazon lansează o nouă tabletă Fire HD 8

Ziarul chinez Global Times, citând o sursă neidentificată, a relatat că Beijingul este pregătit să includă companiile americane pe o „listă de entități nesigure”, ca reacție la noile restricții împotriva Huawei.

Contramăsurile chineze includ lansarea de investigații și impunerea unor restricții împotriva unor companii din SUA, cum ar fi Apple, Cisco Systems și Qualcomm.

"SUA au utilizat puterea națională și au folosit așa-numita îngrijorare legată de securitatea națională drept scuză și au abuzat de controalele de export pentru a continua să excludă unele companii din alte țări", a afirmat Ministrul Comerțului din China în declarație.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
china