Clienții care utilizează servicii oferite de Poșta Română, vizați de un nou atac de tip scam

Clienții care utilizează servicii oferite de Poșta Română, vizați de un nou atac de tip scam
scris 7 mai 2019

Un nou atac de tip scam vizează clienți care utilizează servicii oferite de Compania Națională "Poșta Română", scrie marți Centrul Național de Răspuns la Incidentele de Securitate Cibernetică - CERT-RO, pe pagina oficială de Facebook.

"Nou atac de tip #scam vizează clienți care utilizează servicii de la Compania Națională Poșta Română. Momentan link-ul este inactiv, însă este posibil ca această campanie să fie replicată și pe alte site-uri compromise. Evitați să introduceți date personale și/sau financiare după primirea unor astfel de campanii "promoționale". Dacă nu ați participat la un concurs, cum ați putea câștiga? Rețineți faptul că astfel de promoții sunt de obicei prezente exclusiv pe canalele oficiale ale companiilor. Mulțumim celor care ne transmit notificări cu privire la posibile incidente de securitate cibernetică pe Facebook, sau alte conturi de social media. Detaliile specificate de dvs. ne ajută la analizarea problemei, la diseminarea informației către ceilalți utilizatori și, implicit, la diminuarea eventualelor pagube financiare în cazul unor astfel de încercări de fraudă online", notează sursa citată, potrivit Agerpres.

Edge va include un mod de compatibilitate cu Internet Explorer CITEȘTE ȘI Edge va include un mod de compatibilitate cu Internet Explorer

Practic, cei vizați sunt îndemnați să răspundă unui sondaj de opinie pentru loializare, iar în schimbul informațiilor oferite ar primi un cadou din partea sponsorilor, constând în smartphone-uri de ultimă generație. Mai mult, la secțiunea de comentarii este postat un mesaj cu textul "Am câștigat un Samsung S10, aștept cu nerăbdare. Mulțumesc !".

viewscnt
Afla mai multe despre
posta romana
scam
atac