CONFIRMARE Softvision, companie fondată la Cluj de antreprenorul Laurențiu Russo, a fost preluată de Cognizant, una dintre companiile din Fortune 500 cu cea mai rapidă creștere

CONFIRMARE Softvision, companie fondată la Cluj de antreprenorul Laurențiu Russo, a fost preluată de Cognizant, una dintre companiile din Fortune 500 cu cea mai rapidă creștere
scris 4 oct 2018

Furnizorul american de soluții IT Cognizant Technology Solutions, una dintre companiile din Fortune 500 cu cea mai rapidă creștere, a ajuns la un acord pentru preluarea dezvoltatorului de aplicații Softvision, companie fondată la Cluj-Napoca de antreprenorul Laurențiu Russo, confirmând informațiile avansate anterior.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Achiziția va sprijini extinderea Cognizant în sectorul serviciilor digitale și de cloud, sector unde concurează cu nume ca Accenture și IBM. Termenii tranzacției nu au fost dezvăluiți. Potrivit unor surse citate de Reuters, valoarea achiziției se ridică la 550 de milioane de euro.

Acordul cu Cognizant reprezintă “următoarea etapă în evoluția companiei, evoluție începută în urmă cu 20 de ani”, spune Russo.

Tranzacția ar urma să fie finalizată în ultimul trimestru din acest an.

ULTIMA ORĂ România a ieșit să se împrumute de pe piețele externe. Vrea până la 2,5 miliarde de euro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România a ieșit să se împrumute de pe piețele externe. Vrea până la 2,5 miliarde de euro

Softvision este printre principalii jucători din peisajul IT românesc. Compania a fost înființată la Cluj-Napoca în 1998 de Russo, în prezent având 27 de studiouri de dezvoltare în 11 țări și aproximativ 2.900 de angajați.

Pe lângă studioul din Cluj-Napoca, cel mai mare al companiei, Softvision este prezentă în România la București, Iași, Timișoara și Baia Mare.

În 2016, Laurențiu Russo și-a cedat toate părțile sociale la Softvision SRL către Softvision LLC, înregistrată în SUA. Softvsion LLC este deținută de fondul american Tower Arch Capital, cu sediul la Salt Lake City, Utah.

Cu peste 1.100 de angajați, Softvision SRL a raportat afaceri de aproximativ 196 milioane de lei în 2017 și un profit net de 14,72 milioane de lei.

Combinarea activităților celor două companii creează una dintre principalele companii din domeniul serviciilor digitale și un jucător de vârf în dezvoltarea de soluții software. Marca Softvision va fi folosită în continuare după integrarea companiei în portofoliul Cognizant. 

Furnizorul american de soluții IT Cognizant, fondat la Teaneck, New Jersey, în 1994, se numără printre companiile cu cea mai rapidă dezvoltare din Fortune 500. Compania este inclusă în indicii Nasdaq și S&P 500 ai bursei de la New York, având o capitalizare de 44,56 miliarde de dolari.

În 2017, Cognizant a obținut venituri de 14,81 miliarde de dolari și un profit operațional de 2,48 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
softvision
cognizant
preluare
negocieri
laurentiu russo
software
solutii it