Colaborarea între mediul privat și agențiile NATO - miza conferinței NITEC18 (NCI Agency Industry Conference and AFCEA TechNet International)

Colaborarea între mediul privat și agențiile NATO - miza conferinței NITEC18 (NCI Agency Industry Conference and AFCEA TechNet International)
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 mai 2018

Conferința NITEC 2018, a cărei temă este „Strategia digitală a NATO: Extinderea ecosistemului", este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate securității cibernetice, fiind organizat de Agenția NATO pentru Comunicații și Informatică (NCIA) și Asociația de Electronică și Comunicații pentru Forțele Armate (AFCEA), în colaborare cu Ministerul Apărării din Germania, la Berlin, în perioada 22-24 mai 2018.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Evenimentul își propune să aducă în prim plan necesitatea colaborării între companiile private, grupurile de experți, mediul academic și agențiile NATO pentru a impulsiona dezvoltarea de tehnologii de ultimă generație care să răspundă nevoii de soluții IT eficiente pentru securizarea informațiilor de la nivelul structurilor de apărare. “Domeniul militar nu poate avansa fără o colaborare cu industria și mediul academic. Tendința de digitalizare a operațiunilor militare este clară.", a declarat în cadrul evenimentului dl. Wolfgang Taubert, reprezentant al Ministerului Apărării Naționale din Germania. 

În prezent, NATO trece printr-un amplu proces de modernizare tehnologică, 40% din bugetul total al acestui an fiind alocat Agenției NATO pentru Comunicații și Informatică (NCIA), care coordonează tranformarea digitală a organizației.

NITEC 2018, care reunește peste 600 de lideri din mediul guvernamental, militar și de afaceri, precum și experți în apărare și securitate, are și o componentă expozițională. România este reprezentată la acest eveniment de compania certSIGN, care expune un concept inovator de securitate informatică pentru operațiunile militare mobile, compus dintr-o suită de produse software proprii de criptare, management securizat al documentelor, semnătură electronică, comunicații mobile securizate, soluții de virtualizare și soluții de securitate cibernetică pentru protecția întregii infrastructuri IT&C. Soluția certSIGN integrează produse complexe de securitate IT acreditate național și internațional, incluse în NATO Information Assurance Product Catalogue.

“Sectorul privat este unul dintre jucătorii cheie în spațiul cibernetic, inovațiile tehnologice și expertiza companiilor private fiind esențiale pentru a permite țărilor NATO și țărilor aliate să dezvolte o apărare cibernetică eficientă. Din dorința de a ține pasul cu ritmul rapid al schimbărilor tehnologice, NATO se consultă și cooperează cu industria, iar noi avem produse care răspund celor mai înalte exigențe tehnologice și de securitate din domeniul militar.“, declară Adrian Floarea, CEO certSIGN.

certSIGN este unul dintre cei mai importanți terți de încredere și dezvoltatori de soluții de securitate cibernetică din regiune, fiind și inițiatorul primului CERT privat din România, care oferă organizațiilor suportul necesar pentru a preveni, identifica și soluționa rapid evenimentele cibernetice.

Articol sustinut de certSIGN.

viewscnt
Afla mai multe despre
nato
nitec 2018
ncia
afcea