Compania chineză Baidu își lansează propriul robot conversațional pentru a concura cu ChatGPT

Compania chineză Baidu își lansează propriul robot conversațional pentru a concura cu ChatGPT
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2023

Compania chineză Baidu, considerată un gigant în domeniul internetului, a anunțat lansarea în faza de teste a propriului robot conversațional bazat pe inteligență artificială (AI), după apariția pe piață a ChatGPT, software-ul american care a declanșat numeroase pasiuni și controverse, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În noiembrie 2022, OpenAI, un start-up californian, a lansat ChatGPT, un sistem conversațional capabil să răspundă online oricărei întrebări și care dispune de un grad mai mic sau mai mare de acuratețe. De asemenea, aplicația poate să scrie romane și poezii în doar câteva secunde, scrie Agerpres.

UiPath, primul unicorn românesc, pierdere puternică în România CITEȘTE ȘI UiPath, primul unicorn românesc, pierdere puternică în România

Inteligența artificială, prezentată ca o tehnologie a viitorului care va revoluționa autonomia mașinilor și interacțiunea lor cu omul, se bucură de un interes tot mai mare.

Însă, la fel ca în cazul ChatGPT, acești roboți fascinează la fel de mult pe cât îngrijorează, reprezentând atât instrumente susceptibile să îi scutească pe oameni de sarcini dificile, cât și o amenințare pentru numeroase locuri de muncă, a căror utilitate ar putea fi pusă sub semnul întrebării.

O purtătoare de cuvânt a companiei Baidu a declarat pentru AFP că grupul chinez "ar trebui să poată termina în luna martie testele interne" care privesc robotul său conversațional.

Denumit "Ernie Bot", el va fi pus apoi "la dispoziția publicului larg" la o dată care nu a fost deocamdată precizată, a adăugat aceeași purtătoare de cuvânt.

Baidu este până în prezent cea mai mare companie chineză care a conceput un robot conversațional de tipul ChatGPT.

Cu sediul la Beijing, Baidu este principalul motor de căutare online din China. Însă grupul s-a lansat în ultimii ani într-o diversificare pe toate direcțiile.

Baidu este deja prezent în domeniul inteligenței artificiale, odată cu dezvoltarea unor automobile autonome, precum și în domeniul informaticii dematerializate (tehnologia "cloud").

Susținut în principal de grupul american Microsoft, ChatGPT a declanșat un val de pasiuni și controverse, iar funcțiile sale au atras atenția marilor giganți ai internetului.

Grupul american Google a anunțat la rândul său luni că testează un robot conversațional propriu, denumit "Bard".

viewscnt
Afla mai multe despre
chatgpt
baidu